Varkenshouderij

Achtergrond 227 x bekeken 4 reacties

Duitse en Nederlandse varkensprijzen gelijk

De Vleutense en Duitse varkensprijzen blijven voor volgende week onveranderd. Duitse varkensslachterijen noteerden vanmiddag € 1,37 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. Ondanks het ingaan van een nieuwe classificatie in Duitsland (AutoFOM in plaats van FOM) gaan de Duitse varkensprijzen niet omhoog. Door overgang naar een andere classificatie brengen vleesvarkens in Duitsland minstens 2 cent per kilo minder op. Deze prijsdaling zouden Duitse slachterijen moeten compenseren met een verhoging van hun varkensprijzen. De Vleutense beurscommissie stelde haar verwachtingsprijzen vanavond vast op € 1,02 tot € 1,04 voor levende en € 1,30 tot € 1,32 voor geslachte varkens. Daarmee corrigeert zij niet voor de prijsdaling met 2 cent per kilo, die de Nederlandse slachterijen deze week doorvoerden. Vleuten noteerde vorige week vrijdag 1 cent per kilo lager, zodat er nog een verschil van 1 cent per kilo overblijft met de basisprijzen van de Nederlandse slachterijen. De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen blijft voor volgende week gelijk op € 18 per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Derk ik weet dat jij je best doet, maar waar gaat dit over ???
  Volgens mij gaan de vleesverkopen goed, varkens worden (zeer) goed opgenomen door slachterijen, dus omhoog met die prijzen!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  boertje

  Maak het beren vlees dan goedkoper wand de rest gaat wel goed weg en dat is eerlijk wand beren mesten kostprijs is daar lager van

 • no-profile-image

  betere

  Zet beren gelijk aan 'geltenprijs' en betaal borgen meer ivm castratie (o.a. arbeid, ontstekingen) en iets hogere vc. Laat slachterijen meer betalen en die moeten het maar terughalen bij de retail.

 • no-profile-image

  eric

  Ja hoe zat dat ook al weer met dat verdoofd castereren zouden we daar niet 3 cent extra voor ontvangen zodat we de kosten voor het gas vergoed krijgen,
  ik weet niet waar dit geld blijft of volgt er nog een nabetaling voor alle borgen?

Of registreer je om te kunnen reageren.