Varkenshouderij

Achtergrond 209 x bekeken 1 reactie

Danish Crown mikt op meer overnames

Danish Crown wil de komende vijf jaar de omzet opkrikken met 15 tot 20 procent en blijft daarom actief op de markt voor bedrijfsovernames.

Het concern mikt met name op overnames in Duitsland en Polen, hoewel ook Groot-Brittannië niet uit het oog wordt verloren.

Een en ander heeft Danish Crown naar buiten gebracht na de aanvaarding van de nieuwe bedrijfsstrategie DC 2015 door de ledenraad, die tevens goedkeuring hechtte aan de omvorming van de coöperatieve ondernemingsvorm in een vennootschap op aandelen.Volgens ondernemingsbestuursvoorzitter Niels Mikkelsen heeft het concern met het oog op DC 2015 tussen de 500 miljoen en 700 miljoen euro aan nieuw vermogen nodig. Dat geld kan eventueel binnen worden gehaald via de uitgifte dan wel verkoop van aandelen, hetzij aan een internationale fusie- of overnamepartner, hetzij aan externe investeerders, zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen.

Danish Crown kocht vorige week op de Duitse markt al het slachterijconcern D&S Fleisch, de op drie na grootste verwerker in de Bondsrepubliek met een hakenvolume van 3,5 miljoen varkens op jaarbasis.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    VION 2

Of registreer je om te kunnen reageren.