Varkenshouderij

Achtergrond 719 x bekeken 6 reacties

Vleutense biggenprijs omhoog

De beurscommissie in Vleuten verhoogt haar verwachtingsprijs voor biggen voor volgende week met 1 euro naar 29 euro per stuk. Het aanbod van biggen is traditioneel krap in deze tijd van het jaar. Dat is een gevolg van het verharen van de zeugen in de zomer. Dan worden de dieren moeilijker drachtig. Voor vleesvarkenshouders kan de verhoging van de biggenprijs totaal niet uit. Zij lijden al verlies en dat wordt nog groter door de hogere biggenprijs. Daarom volgt de Vleutense beurscommissie de biggenprijsverhoging van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders niet. Die verhoogt zijn biggenprijs voor volgende week met 2 euro per stuk.
De Vleutense verwachtingsprijzen voor geslachte en levende vleesvarkens blijven onveranderd op respectievelijk € 1,22 tot € 1,24 en € 0,96 tot € 0,98 per kilo. Varkensvlees levert iets minder geld op.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fokker

  pppfff vraag aanbod moet de prijs bepalen niet of de mester wat verdiend of niet nvv groot gelijk!!

 • no-profile-image

  vrkmester henk. u.

  ik leg geen biggen meer op , je komt er mee in het armenhuus terecht!

 • no-profile-image

  john

  De voerwinst, is nu op het 5 jarig gemiddelde.. (voor deze periode) de biggenprijs ligt nog zeker 5 euro achter deze tijd van het jaar dus een biggenprijs stijging is nog zeker terecht.

 • no-profile-image

  boer

  De N.V.V. prijs wordt steeds meer gebruikt/ misbruikt om de biggenprijs koste wat kost op te krikken. Van onafhankelijkheid is steeds minder sprake. Hoe komt dit? Er wordt weer dezelfde fout gemaakt als vorig jaar, veel te dure biggen naar wat de vleesvarkens opbrengen.

 • no-profile-image

  john

  nvv biggenprijs is het gemiddelde wat in de voorgaande week voor de biggen betaald is... vraag en aanbod komt hierin beter tot uiting doordat de toeslagen wel meegenomen worden. fokkers die niet voor de nvv biggenprijs leveren lopen op een doodspoor doordat zij niet voldoende voerwinst maken voor de toekomst. Mijn inziens is de nvv notering vele male realistischer dan vleuten vion en dpp.. tja en als je de biggen te duur vind leg je er een paar weken geen op.. de biggenprijs blijft laag en het tekort blijft.. als j over 6 weken biggen oplegt zijn de voorraden weg en profiteer je maximaal (goedekope big hoge varkensprijs) soms is leegstand goud waard!

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Inderdaad een 18 karaats leegstand is briljant

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.