Varkenshouderij

Achtergrond 277 x bekeken 3 reacties

Houweling gedreven man met liefde voor zijn sector

Herman Houweling werd op 6 februari 1962 geboren als zoon van een varkenshandelaar.

Maandagavond 18 januari is hij overleden. Houweling heeft bijna 25 jaar in de varkenssector gewerkt voor achtereenvolgens Arie Blok mengvoeders, Denkavit, Sturko, Elanco en als laatste De Heus Voeders.

In 2007 werd er kanker vastgesteld aan zijn dikke darm. In 2008 bleek de ziekte te zijn uitgezaaid naar de lever. Onder het motto 'Opgeven is geen optie', zette Houweling zich daarna in voor de strijd tegen kanker.

Het hoogtepunt was vorig jaar 4 juni. In de Big Challenge deed hij gesponsord door de Nederlandse varkenssector mee aan de actie Alpe d’Huzes. Er werd meer dan 100.000 euro opgehaald en de varkenssector was positief in de publiciteit.

Komende zomer wilde Houweling weer meedoen. Een team zal nu onder leiding van zijn vrouw alsnog de Alpe d’Huez per fiets beklimmen.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.