Varkenshouderij

Achtergrond 194 x bekeken

Afrikaanse varkenspest bedreigt Russische varkenshouderij

De Afrikaanse varkenspest bedreigt nog steeds de Russische varkenshouderij.

Als de epidemie overslaat naar Centraal Rusland en de meer oostelijke Wolgaregio zou zelfs ruim 41 procent van de Russische varkensstapel bedreigd worden. Nieuwe uitbraken zouden kunnen leiden tot een tekort aan varkensvlees, volgens Russische media. Dat meldt Vetsweb, een website die zich richt op veterinairen.

Afrikaanse varkenspest waart momenteel nog steeds rond in zuidelijk Rusland en in de regio rond St. Petersburg. In Noord Ossetië is vrijwel de gehele varkensstapel geruimd;, zo’n 200.000 stuks. De laatste maanden zijn rond de 22.000 varkens geruimd in de zuidelijke Russische regio’s.

Of registreer je om te kunnen reageren.