Varkenshouderij

Achtergrond 147 x bekeken

NVV wil rapportcijferaanpak voor bedrijfsplannen 2013

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) stelt voor om een rapportcijferbenadering toe te passen in de beoordeling van bedrijfsontwikkelingsplannen voor 2013.

De NVV denkt dat het onrealistisch is om te denken dat alle varkenshouders in 2013 aan de nieuwe wettelijke eisen met betrekking tot emissies en welzijn kunnen voldoen. De vakbond stelt minister Cramer van Vrom daarom voor om onderscheid te maken tussen verschillende categorieën bedrijven. Bedrijven die gaan nieuwbouwen of uitbreiden kunnen volgens de NVV direct aan de eisen voldoen. Voor andere bedrijven moet een rapportcijferaanpak toegepast worden.

Hierbij worden punten toegekend aan emissiebeperkende en welzijnsmaatregelen. Elke veehouder moet een minimum aantal punten halen met een combinatie hiervan. Het totaalbeeld van het bedrijf staat daarbij centraal. "Worden bijvoorbeeld minder emissiebeperkende maatregelen genomen maar meer in welzijn geïnvesteerd, dan kan de vergunning toch worden verleend. Ook kun je denken aan energiebesparende maatregelen waardoor niet in emissiebeperking geïnvesteerd hoeft te worden."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.