Varkenshouderij

Achtergrond 187 x bekeken

Elmo als wapen tegen Mexicaanse griep

Het nieuwste wapen tegen de Mexicaanse griep heet Elmo en woont in Sesamstraat.

De Amerikaanse overheid maakte gisteren bekend dat de pluche kindervriend ingezet gaat worden om kinderen de risico’s van de griep duidelijk te maken. Ook gaat Elmo kinderen leren hoe ze besmetting het beste kunnen voorkomen.

Via reclamespotjes op televisie sommeert Elmo kinderen hun handen goed te wassen, hun elleboog in plaats van hun handen te gebruiken om in te niezen en binnen te blijven wanneer ze zich niet lekker voelen.

Bekend is dat het H1N1-virus, dat de Mexicaanse griep veroorzaakt, zich vooral onder kinderen snel verspreid. In de Verenigde Staten zijn in totaal al meer dan twee miljoen mensen besmet met het virus. Ruim vijfhonderd Amerikanen overleden als gevolgen van de griep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.