Varkenshouderij

Achtergrond 197 x bekeken

Danish Crown schrapt Deense worstfabriek

Tulip Food Company, de vleeswarenpoot van Danish Crown, schrapt in Denemarken een fabriek.

De maatregel treft de 170 medewerkers tellende vestiging in Sdr. Borup in de buurt van het hoofdkwartier van het vleesconcern, Randers.

Het besluit is via een personeelsvergadering naar buiten gebracht. Volgens Danish Crown is de sluiting een gevolg van het eerder dit jaar gelanceerde doelmatigheidsprogramma DC Future. De belangrijkste doelstelling daarvan is om de loonkosten met 20 procent terug te dringen. Onder de vlag van Tulip heeft Danish Crown, inclusief Sdr. Borup, tien vleeswaren- en worstfabrieken. Tulip-topman Flemming Enevoldsen stelt dat de productie van Sdr. Borup zal worden verdeeld over de overige fabrieken.

Of registreer je om te kunnen reageren.