Varkenshouderij

Achtergrond 171 x bekeken

Ziekenhuis Den Bosch opent Q-koortspoli

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is begonnen met een zogenoemde Q-koortspolikliniek.

Een vast team internisten en microbiologen ontvangt op gezette tijden patiënten die geveld zijn door de infectieziekte die vooral in de regio Den Bosch heerst. In voorkomende gevallen krijgen ze hulp van cardiologen of longartsen.

In Nederland zijn dit jaar al meer dan tweeduizend mensen geveld door de Q-koorts. Ongeveer 80 procent van de patiënten komt uit het oosten van Brabant. In sommige gevallen moeten zieken worden opgenomen.

Het ziekenhuis in Den Bosch telt inmiddels twintig patiënten bij wie de ziekte zich heeft ontwikkeld tot een chronische variant. Het ziekenhuis krijgt uit het hele land vragen over de ziekte. Volgens zegslieden van het ziekenhuis is het goed om in de speciale poli alle kennis over Q-koorts bijeen te brengen. De GGD noemt het een verstandig plan om mensen daar de juiste begeleiding te bieden.

De bacterie die Q-koorts veroorzaakt, komt in grote aantallen vrij bij miskramen van geiten en schapen. Mensen raken ziek door inademing ervan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.