Varkenshouderij

Achtergrond 182 x bekeken

'Protocol Mexicaanse griep zet aan tot doen alsof'

Bij elke griepgolf is een op de twintig mensen die zich ziek meldt, iemand die doet alsof.

Als door de Mexicaanse griep in het najaar een groot deel van de Nederlandse bevolking geveld wordt door de griep, zou dus ook 5 procent van de mensen 'meeliften'.

"Wij verwachten dat mensen vanwege het enorme besmettingsgevaar ziektewinst gaan halen uit bij de Mexicaanse griep'', zegt directeur Hidde Froentjes van ArboBulter, een middelgrote arbodienst. ,,Het protocol is nu dat je absoluut niet naar je werk mag komen en ook niet naar de bedrijfsarts moet gaan. Het wordt dus enorm makkelijk om daar misbruik van te maken'', meent Froentjes.

ArboUnie, de op een na grootste arbodienst van Nederland, denkt dat de Mexicaanse griep juist minder meelifters zal kennen. ,,Door de economische crisis'', zegt een woordvoerster. ,,We zien het hele jaar al dat zich minder mensen ziek melden, dus we denken dat die lijn door te trekken is naar de Mexicaanse griep.'' ArboUnie gaat ervan uit dat een op de veertig mensen zal meeliften op het virus in plaats van in normale economische tijden een op de twintig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.