Varkenshouderij

Achtergrond 171 x bekeken

Markt blijft nog onveranderd

De markt blijft moeizaam deze week. Een redelijk aanbod en een matige vraag houden elkaar nog steeds in evenwicht. Slachterijen klagen over een moeilijke afzet en hebben daarom maar ook mede vanwege de vakantieperiode, het aantal slachtingen teruggebracht. Vleesverwerkende bedrijven kampen nog met een moeizame afzet van onderdelen, waardoor een varken minder opbrengt. Vleesverwerkende bedrijven drukken zoveel mogelijk productie in de verse markt, die vanwege de zomerperiode dan nog wat opbrengt.
De handel in bacon met Groot-Brittannië verloopt nog redelijk. De andere onderdelen vinden moeilijk afzet.
De slachterijen en ook vleesindustrie zitten nu nog in de vakantie periode en draaien nog niet volop. Deze vakantieperiode loopt wel langzamerhand op zijn eind, waardoor de handel weer wat vriendelijker lijkt te worden. De aantallen varkens die op dit moment worden aangeboden vinden wel hun weg. Voor de vierde week op de rij heeft Vion Duitsland de notering niet aangepast. Dat betekent nog steeds een achterstand op de notering van vorig jaar toen de slachtvarkens nog €1,80 per kg scoorden.
Terwijl Vion Nederland en Van Rooi Meat de notering ongewijzigd laten heeft Hilckmann de notering met 2 cent naar beneden bijgesteld tot €1,40. Vion Nederland heeft er belang bij om de handelsstroom van Nederlandse varkens in stand te houden en wil deze niet verliezen aan de Duitse slachterij. Begin september zal de varkenshandel meer op gang komen en zullen de noteringen weer oplopen.

Prognose:

notering vleesvarkens gelijk

Dick Duindam

Of registreer je om te kunnen reageren.