Varkenshouderij

Achtergrond 278 x bekeken

Overname Shade Oak-fokkerij door Hypor afgerond

Varkensfokkerijbedrijf Hypor neemt de Canadese Duroc-fokkerij Shade Oak Swine definitief over.

Dit heeft Hypor officieel bekendgemaakt. Het voornemen van de overname was al in mei bekendgemaakt. De overname behelst de koop van het Duroc-kernfokbedrijf en alle KI-beren van Shade Oak die op verschillende KI-stations staan. Ook alle intellectuele rechten die bij dit fokkerijbedrijf horen zitten in deze overname. Hypor zal deelnemen in het onderzoeksinstituut van Shade Oak TSG.

Volgens Gerjan van Alst, de algemeen directeur van Hypor in Noord-Amerika past Shade Oak perfect bij het Hypor programma. "We zijn nu in het bezit van één van de belangrijkste Duroc-genenpools in Noord Amerika." Volgens Hypor is er wereldwijd groeiende belangstelling voor Duroc fokkerij.

Of registreer je om te kunnen reageren.