Varkenshouderij

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

Duitse varkensprijs stijgt niet

In tegenstelling tot de verwachting van veel vleesvarkenshouders blijven de Duitse varkensprijzen vandaag gelijk op € 1,52 per kilo geslacht gewicht. Velen hoopten op een prijsstijging met 2 tot 3 cent per kilo, omdat de Duitse varkensprijs vorige week vrijdag veel meer zakte (min 6 cent per kilo) dan de opbrengst van het varkensvlees. Dat vlees bracht toen zo'n 3 cent per kilo minder op. De varkensprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders ging toen met 3 cent per kilo omlaag. Die prijsverlaging sloot dus aan bij de vleesverkoop.
Het aanbod van vleesvarkens was deze week zeer klein in Duitsland door de forse prijsverlaging. Vleesvarkenshouders hadden daarom verwacht dat de Duitse varkensprijs vandaag zou stijgen. Zij hebben de Duitse slachterijen niet kunnen overtuigen van hun mening. Daardoor stijgen de Duitse varkensprijzen niet. Die prijzen liggen deze week 25 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    janus

    verdoeme weer eraf het valt nie mee eerst voorjaar rekeningen van loonwerk en mesttransport en zaaigoed ze zijn nog nie alemaal betaald want de bank moest eerst de jaarstukken hebben dus is het elke maand hikken tegen de loopende rekening die al flink in het rooi staat en maar nie wil zakken.
    en die burgers denken dat het nie opkan bij de boeren.ik hou mijne rug recht want ik heb altijd mijn best gedaan.de rest licht bij de slachthuizen handel bank overheid winkel en consement.
    dus verkensboere succes ermee ge bent nie den enigste.

Of registreer je om te kunnen reageren.