Varkenshouderij

Achtergrond 191 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensprijs maat voor Vion

Vion verlaagt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week met 6 cent naar € 1,44 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt Vion de Duitse varkensslachterijen, die hun noteringen afgelopen vrijdag al met 6 cent verlaagden naar € 1,52 per kilo geslacht gewicht. Vion wijkt dus af van de Vleutense varkensprijs, die voor deze week met 5 cent per kilo daalt voor geslachte varkens. De noteringen van de Duitse slachterijen zijn voor hun Nederlandse concurrenten dus meer maatgevend dan de Vleutense varkensprijs. Het aanbod van vleesvarkens is zeker niet groot voor de capaciteit aan slachthaken. Voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees is de aanvoer wel te groot. Varkenshammen leveren 4 cent per kilo minder op. De opbrengst van varkensribben daalt met 10 cent per kilo. Varkensnekken en -schouders noteren 3 cent per kilo lager, terwijl varkensschouders tenslotte 2 cent per kilo minder opbrengen. De opbrengst van de overige onderdelen van het varkenskarkas blijft gelijk. Daardoor blijft de prijsdaling van het hele varkenskarkas beperkt tot bijna 3 cent per kilo. De Vion-varkensprijs ligt deze week 14 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ronald

  Derk, mag ik hier uit afleiden dat de "heren slachters" weer 3 cent per kg extra marge pakken??

 • no-profile-image

  john

  het wordt tijd wij onze varkens weer gaan verkopen i.p.v. toekijken en afwachten wat de slachterij er voor geeft. Hiervoor moeten we wel samen gaan werken. op deze manier kan de slachterij niet naar de buurman stappen als we met een flink aantal dieren een vuist gemaakt hebben. Jou 100 varkens kunnen ze wel bij de buurman halen maar waar halen ze in een keer 6000 varkens vandaan (slachtingen vion helmond) Als een collectief je varkens verkopen voor jou prijs met alles of niets in het achterhoofd. Dan bepalen wij de prijs weer en niet het slachthuis!

  Dan is het niet meer zo van: wij hebben ons vlees niet duur verkocht dus verlagen we de varkensprijs. maar wij MOETEN ons vlees duur verkopen want we hebben de varkens duur ingekocht. Dat is de kant die we als sector op moeten gaan. En wij hebben als boeren echt wel een flinke vinger in de pap maar die wordt goed vastgehouden door de partijen om ons heen zodat we er niet in kunnen roeren.

 • no-profile-image

  Frank

  Helemaal mee eens John! zo Houden ook de wat kleinere "jongens" zoals wij totaan 2013 bestaansrecht.
  sluit overigens mooi aan bij het verhaal van johnny hogenkamp om de faalkosten te verlagen

Of registreer je om te kunnen reageren.