Varkenshouderij

Achtergrond 211 x bekeken

Afzet biggen moeizaam

Het aanbod van biggen is niet groot op dit moment. De afzet verloopt in het binnenland redelijk. De afzet van biggen naar Duitsland gaat echter moeizaam. Daar worden ze als te duur ervaren. Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met de ook daar tegenvallende financiële situatie op dit moment. De export van biggen naar Oost-Europa gaat nog steeds moeizaam. Vooral de financiële afwikkeling ervan geeft problemen. De handelaren zijn daardoor wat voorzichtiger geworden. De afzet van biggen naar Roemenië trekt wel wat aan, vooral voor de grotere koppels. Dat geeft nog enige verlichting op de markt.
De notering van de biggen loopt mee met die van de slachtvarkens in deze zomerperiode. Als de notering van de vleesvarkens gaat dalen, zal dat ongetwijfeld ook gebeuren met die van de biggen.

Prognose

lichte daling verwacht

Dick Duindam

Of registreer je om te kunnen reageren.