Varkenshouderij

Achtergrond 215 x bekeken 4 reacties

Vleuten verhoogt meer dan Duitsland

De Vleutense verwachtingsprijs voor geslachte vleesvarkens stijgt voor volgende week met 5 cent naar € 1,48 tot € 1,50 per kilo. De Vleutense beurscommissie wilde de prijs in de eerste instantie verhogen met 4 cent per kilo. Varkenshandelaren en -houders gaven tijdens de inspraakronde te kennen dat zij een prijsverhoging van 6 cent per kilo wilden om niet achter te blijven bij de noteringen van de slachterijen. De beurscommissie besloot uiteindelijk om haar eerste notering met 1 cent per kilo te verhogen. De Vleutense verwachtiingsprijs voor levende varkens stijgt met 4 cent naar € 1,18 tot € 1,20 per kilo. De prijsstijgingen zijn een gevolg van een krap varkensaanbod. Daardoor gaat varkensvlees beter van de hand. Varkenshammen brengen 4 tot 5 cent per kilo meer op. De opbrengst van middels en buiken stijgt met 3 cent per kilo. Voor schouders en ribben ontvangen de slachterijen 5 tot 7 cent per kilo meer. Het hele varkenskarkas levert daardoor 3,5 tot 4 cent per kilo meer op.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen blijft onveranderd op 34 euro per stuk. Het aanobd van biggen is groot, omdat er nog steeds geen Nederlandse biggen naar Kroatië kunnen door het ontbreken van de juiste exportvergunningen. Varkenshandelaren ergeren zich daaraan, omdat hen dat veel geld kost. Naar Kroatië gingen wekelijks zo'n 4.000 tot 5.000 Nederlandse biggen. Door de tegenvallende varkensprijzen in de afgelopen maanden is het geld op bij de vleesvarkenshouders om nieuwe biggen te kopen. Doordat zij bovendien weinig slachtrijpe vleesvarkens afleverne, komen er in hun stallen ook weinig plaatsen voor biggen vrij. De stijgende varkensprijzen houden de biggenprijzen nog overeind.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  handelaar

  das ist guttes news fur dich im holland

 • no-profile-image

  jan

  Vleuten kan voortaan beter de Vereinigungspreis volgen dan de slachterijen. Duitse varkenshouders hebben meer te zeggen dan Vleuten.

 • no-profile-image

  centje

  Vleuten zijn allemaal handelaren en hebben dus totaal geen belangen voor de varkenshouder. Beter is handelen op NVV of ISN. Scheelt de boer een hoop geld

 • no-profile-image

  let go

  uhm fam v rooy daar kunnen jullie morgen makkelijk overheen he
  laat je nie kennen
  doe mer 7 ofzo

Of registreer je om te kunnen reageren.