Varkenshouderij

Achtergrond 236 x bekeken 1 reactie

'Duitse varkensprijs niet altijd marktconform'

Directeur Landbouw Heinz Schweer van het varkensvleesbedrijf Vion in Duitsland vindt dat de Duitse Vereinigungspreis (producentenprijs) voor vleesvarkens van de Landwirtschaftskammer soms niet marktconform is. Zo lag de Vereinigungspreis in de zomer van vorig jaar op € 1,80 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. "Die prijs lag veel te hoog ten opzichte van de opbrengst van varkensvlees. Dat heeft Vion Duitsland dus veel geld gekost", zegt hij in het blad Agra Europe.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Eric

    Ik durf te beweren: Nederlandse Vion-prijs niet altijd marktconform. Varkenshouders zeggen net als Vion vorig jaar: dat heeft ons veel geld gekost. Alleen hebben zij -zelfs met z'n allen- geen 58 miljoen winst kunnen bijschrijven. Vion wel. Bovendien "heeft het niet gekost", maar kost het de varkenshouders nog steeds geld als zij varkens naar Vion in NL brengen. Gelukkig is het in Duitsland, onze prijszetter, niet aan Vion om de prijs te dicteren. Daar is gelukkig nog stevige concurrentie. In Nederland helaas niet meer.

    Ik word onpasselijk van de opstelling van Vion-meneer Schweer. Hij wentelt zijn te hoge inkoopprijzen af op de Duitse Vereinigungspreis? Hij hàd het niet hoeven betalen... consequentie: geen varkens aan de haak. Dat zou Vion nog veel meer hebben gekost! Eén positief ding heeft dit bericht ons wel bevestigd: Vion Duitsland koopt dus varkens in op minimaal de Vereinigungspreis. Daar onder hoeven we ze nu in elk geval niet meer te verkopen.

    Waarom horen we Heer Schweer niet over de tijden dat de inkoopprijzen voor hem lekker laag waren ten opzichte van de opbrengst van varkensvlees? Die periode duurt immers veel langer dan de periode dat Vion "te veel" betaald heeft voor de varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.