Varkenshouderij

Achtergrond 167 x bekeken 2 reacties

DPP-biggenprijs iets lager

De DPP-biggenprijs daalt deze week met 1 euro naar 35 euro per stuk. Daarmee komt deze prijs voor het eerst sinds lage tijd weer eens onder het niveau van een jaar daarvoor. De forse veranderingen van de varkensprijzen in de afgelopen weken stimuleren de opleg van biggen bij de vleesvarkenshouders niet. De laatstgenoemden hebben bovendien weinig geld in het portemonnee om veel voor de biggen te betalen. Zij ontvangen te weinig voor het slachtrijpe dieren. De biggenprijs is zeker niet te hoog, gezien de kostprijs van biggen. De exportstop op Kroatië als gevolg van problemen met exportcertificaten bevordert de export van nederlandse biggen niet. Daardoor moet de biggenprijs iets omlaag. Vermeerderaars krijgen daardoor minder dan de kostprijs voor hun biggen. De DPP-biggenprijs ligt deze week een halve euro lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    john

    De af te leveren varkens in de stallen halen worden al lichter de prijs voor vleesvarkens zal snel stijgen! Jammer voor de boeren die de afgelopen weken geen biggen opgelegd hebben die lopen de hoge prijzen mis!

  • no-profile-image

    toekomstigge dlv directeur

    Paul Bens van DLV heeft bijna gelijk 2 biggen voor 60 euro

Of registreer je om te kunnen reageren.