Varkenshouderij

Achtergrond 212 x bekeken

Herdenking voor 6000 gedode zwijnen

De Partij voor de Dieren houdt maandag een ceremonie om 6000 wilde zwijnen te herdenken die in het afgelopen jachtseizoen op de Veluwe zijn gedood.

Waar de bijeenkomst plaatsvindt, wordt tot op het laatste moment geheimgehouden om confrontaties met jagers te voorkomen.

Volwassenen en kinderen zullen 6000 houten kruisen plaatsen rond een replica van het beeld van Sneeuwvlokje, het witte zwijntje dat volgens de organisatoren vier jaar geleden ten prooi viel aan jagers "vanwege haar afwijkende raskenmerken''. De schrijver en predikant Hans Bouma zal bij het tijdelijke monument een requiem uitspreken voor de gedode zwijnen. Onder anderen fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer en lijsttrekker Natasja Oerlemans van die partij voor de Europese verkiezingen wonen de ceremonie bij.

De Partij voor de Dieren wil dat er op de Veluwe een jachtvrij gebied wordt ingesteld, bij voorkeur in het omrasterde Kroondomein Het Loo bij Apeldoorn. "Zeker nu de door de koninklijke familie beoefende drijfjacht inmiddels wettelijk verboden is'', aldus de partij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.