Varkenshouderij

Achtergrond 1120 x bekeken

Gras in Zelhem te droog

Melkveehouders Theo en Marga Baakman uit het Gelderse Zelhem beregenen hun grasland in verband met de droogte.

De bovenste laag van de hooggelegen zandgrond is volgens Baakman behoorlijk droog. "Het groeiproces van het gras staat nagenoeg stil". De eerste snede gras heeft hij drie weken geleden ingekuild. Het gras wordt in een normaal seizoen vijf keer gemaaid. Foto Jan Willem Veldman

Werknemers van bouwbedrijf Gierkink uit Vragender zijn druk bezig met de bouw van een nieuwe vleesvarkensstal voor de familie Steenbreker uit Kilder. De stal wordt gebouwd voor 1.600 vleesvarkens. In totaal houdt de familie straks op die locatie 3.900 vleesvarkens. De nieuwe stal voldoet aan alle eisen die gaan gelden vanaf 2013. Hij wordt bijvoorbeeld ook uitgerust met een luchtwasser. Foto Frans Ypma

Akkerbouwer Cees Wijk schoffelt samen met zijn zonen Antony (links) en Jan-Anco (midden) een perceel van 4,5 hectare blauwmaanzaad en karwij in het Groningse Winsum. Het blauwmaanzaad fungeert als dekvrucht voor karwij. Het maanzaad wordt in augustus geoogst. Wijk schoffelt met de hand, omdat er weinig chemische middelen zijn die op beide gewassen kunnen worden toegepast. Foto Jan Bouwman

De mobiele melkrobot de Natureluur op praktijkcentrum Zegveld krijgt gezelschap van een zogenoemde melkbus. Het gaat om een aanhanger achter de trekker waarmee onder andere krachtvoer, melk en dieselolie van en naar de Natureluur kan worden vervoerd. Uit onderzoek bleek dat het bevoorraden van de melkrobot een tijdrovende klus is. De melkbus moet dit werk vereenvoudigen. Volgens bedrijfsleider Frank Lenssinck lag het al langer in de planning om het bevoorraden te vereenvoudigen. Foto VidiPhoto

Bezoekes van van het GroentenFruit Paviljoen op de Libelle Zomerweek smullen van diverse groentehapjes. Op het Almeerderstrand in Almere is maandag de jaarlijkse Libelle Zomerweek begonnen. De eerste twee dagen werden duizenden vrouwen ontvangen in het paviljoen. Kort na de opening ontstond er al filevorming voor het GroentenFruit Paviljoen, meldt het GroentenFruitbureau. In het paviljoen kunnen bezoekers gestoomde aardappelen en verschillende nieuwe kiemgroenten proeven. Een Freshteam deelt snackpaprika’s uit. Een kok houdt workshops en een teler geeft uitleg. Op de beurs staan meer teeltinitiatieven zoals Tasty Tom. De beurs duurt tot en met zondag. Foto GroentenFruitbureau

Mannen in pak in een weiland, het is geen alledaags tafereel. Het provinciebestuur van Overijssel vergaderde vandaag bij een boerderijcamping in het Overijsselse Bathmen. Het is tevens de aftrap van een campagne voor het behoud van het Overijsselse landschap. De provincie wil inwoners laten zien dat Overijssel rijk is bedeeld met natuur en verschillende landschappen. Tegelijk wil Overijssel laten zien dat de provincie veel energie steekt in het behoud van het landschap. Foto Robin Britstra

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.