Varkenshouderij

Achtergrond 175 x bekeken 8 reacties

Duitse varkensprijs fors lager

De Duitse Vereinigungspreis voor vleesvarkens is vandaag gedaald met 5 cent naar € 1,47 per kilo geslacht gewicht. Vion verlaagt zijn varkensprijs in Duitsland met 7 cent naar € 1,45 per kilo. Deze daling is een forse tegenvaller voor de vleesvarkenshouders. Zij hadden gerekend op minsten een onveranderde varkensprijs. Varkensvlees ging begin deze week immers goed van de hand. Vanaf woensdag zakt de afzet van varkensvlees echter fors in. Zodoende moet de varkensprijs ook flink omlaag. Het aanbod van vleesvarkens is bovendien erg ruim voor vier slachtdagen. De Vereinigungspreis ligt deze week 23 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar. Bovenop deze prijsdaling zal de prijs voor het varkensvoer de komende maanden flink stijgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de zwakste schakel

  de boeren worden totaal leeg gezogen door maar een organisatie en het lijkt wel of het familie is van de maffia als het al de maffia zelf niet is waar moet en of gaat dit heen..... wij zijn de speelbal en de groote jongens mogen er vrolijk mee spelen.. hoe lang blijven wij dit nog slikken???????

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Derk, jij hebt lekker nieuws voor de varkenshouders. Ik zou maar vast dekking zoeken.

 • no-profile-image

  john

  het wordt tijd dat alle schakels gaan samenwerken en samen de benodigde productie maken. Alle slachterijen zagen vorig jaar al aankomen dat er die jaar een biggentekort kwam. Dit hebben ze simpel opgelost door de vleesvarkenshouders zwaardere varkens te laten leveren! een 3% lagere biggenproductie is gecompenseerd door de varkens 5% zwaarder te laten worden. En alle varkenshouders zijn er met in hun grote ogen ingestonken. Als de varkens lichter geleverd werden hadden we nu een tekort aan vlees en een eerlijke prijs voor ons product. Daarom aan alle vleesvarkenshouders: Ga net zo lang aan de onderkant van de gewichtklasse zitten tot we een eerlijke prijs krijgen voor ons product. Zeker nu de voerprijzen weer stijgen is dat de moeite waard. 80 * 1,60 is meer dan 90 * 1,30 en voor die extra 10 kilo hebben ze nog meer vreten nodig ook.

  Willen wij als boeren een grotere marge halen dan zullen wij onze varkens bij lagere prijzen licht af moeten leveren!

 • no-profile-image

  Boer Harms

  Beste John,
  Ik ben het niet helemaal eens met jouw opmerking dat als je de varkens zwaarder afleverd dat je dan ook totaal meer vlees krijgt.
  N.l. je kunt als je de varkens zwaarder afleverd ook minder ronde`s per jaar maken dus je leverd totaal minder varkens per jaar met een groter aflevergewicht en dat zal per saldo niet veel uitmaken.
  Nadeel van zwaarder leveren is dat je ook minder biggen per jaar nodig hebt en dat kan ten koste gaan van de biggenprijs.

 • no-profile-image

  john

  beste boer harms,

  je bekijkt nu je situatie op boerderij niveau. Stap nu eens in vliegtuig en bekijk europa van boven. daar staan veel stallen. tel alles wat er in die hokken gebeurt bij elkaar op en je weet de vleesproductie in europa.

  elke big die geboren wordt, wordt afgemest. dus vlees! Vorig jaar zijn er grote aantallen zeugen geruimd waardoor er minder biggen op de markt komen. Bij de oude slachtgewichten zouden er stallen leeg zijn komen te staan puur omdat er geen biggen zijn! Nu mag iedereen de biggen zwaarder maken dus duurt een ronde langer. de stallen die leeg zouden zijn gekomen worden nu nog volop gebruikt. In deze stallen liggen nog vele kilo's vlees die nog geslact verwerkt en verkocht moeten gaan worden. De biggenproductie is 3% gedaald maar vleesproductie is gelijk gebleven door de varkens 5% zwaarder te maken!.

  Ik blijf erbij het aflevergewicht bepaald de prijs die wij als varkenshouder ontvangen voor onze producten. Nu alleen nog een systeem waaraan heel europa mee kan doen.

 • no-profile-image

  wildpork

  sinds ik vanaf december dit item lees heb ik nog nooit zoveel onzin gezien. in januari kreeg men weer loon en zou de prijs weer stijgen. maffia heb ik gelezen. wie? het is knap dat alle slachterijen dezelfdeprijs kunnen realiseren wie is nu maffia? waarom duitsland wel 10 ct. hoger europa is toch een ik snap ook dat de kosten voor varkens eer ze in duitsland zijn 10 ct. zijn wie maffia

 • no-profile-image

  wildpork

  onzin? de slachterijen kunnen het niet door berekenen. en moete nu marge inleveren. men zegt dat de oogst van graan tegenvalt alles wordt al duurder brood voer en zelfs lekkere koeken waarom kan dit in het vlees niet? mensen de varkens in het vervolg al op woensdag op geven nog gemakkelijker voor het inkoop beleid van de maffia!

 • no-profile-image

  john

  de varkens hoeven niet opgegeven te worden om de marktwaarde te bepalen. De slachterijen weten nu al hoeveel varkens er over 9 op de markt komen. (aantal dosis verkochte sperma / gemiddeld aantal inseminaties per dekking) wat was dat vorig jaar 1,6?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.