Varkenshouderij

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

Vion-varkensprijs plus 2 cent

Het varkensvleesbedrijf Vion verhoogt zijn varkensprijs deze week met 2 cent naar € 1,32 per kilo geslacht gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is krap ten aanzien van het beschikbare aantal slachthaken. Ten opzichte van de afzetmogelijkheden van varkensvlees zijn er ruim voldoende vleesvarkens. Buitenlandse afnemers hebben aanstaande vrijdag een vrije dag (Goede Vrijdag). Zodoende loopt de afzet van varkensvlees aan het eind van deze week moeizaam. Begin deze week loopt de afzet iets beter. Vion ontvangt voor ribben en nekken 10 cent per kilo meer. Voor middels stijgt de opbrengst met 2 cent per kilo. Het hele varkenskarkas levert zodoende 1,5 cent per kilo meer op. Vion levert dus een halve cent per kilo aan marge in op de inkoop van vleesvarkens. De Vion-varkensprijs ligt nog maar 1 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    Derk, Je leert het nooit. Er moet staan "De VION varkensprijs ligt nog steeds 1 cent lager dan die van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.