Varkenshouderij

Achtergrond 145 x bekeken

Varkensgriep drukt varkensprijs in VS

De varkensprijzen in de VS daalden gisteren naar het laagste niveau in twee maanden. De handel reageerde nerveus op de eerste berichten over de uitbraak van varkensgriep in Mexico.

Mexico is een van de belangrijkste afzetmarkten voor Amerikaans varkens- en rundvlees. De potentiële impact van de ziekte-uitbraak op de handel is echter nog zeer onduidelijk, meldt persbureau Reuters.

Een sterke daling in de afzet als gevolg van varkensgriep kan een grote impact hebben op de Amerikaanse landbouw, stelt hoofdeconoom Bob Young van de Amerikaanse land- en tuinbouworganisatie, omdat Mexico en Canada de belangrijkste afnemers zijn van de VS. Hij wijst daarbij enerzijds op mogelijk overheidsingrijpen in de export naar Mexico, anderzijds vreest de sector een grote uitval van de vraag naar varkensvlees als gevolg van de varkensgriepuitbraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.