Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken 4 reacties

Teleporc-varkensprijs niet hoger

De varkensprijs op de Duitse varkensveiling Teleporc blijft vandaag onveranderd op € 1,44 per kilo geslacht-gewicht. Dat kan een aanwijzing zijn voor het stagneren van de varkensprijzen voor volgende week. Het gaat daarbij echter maar om 730 geveilde varkens. Het aanbod van vleesvarkens neemt wat toe in Duitsland. Rond Pasen zijn de varkensslachterijen een aantal dagen (Goede Vrijdag en tweede paasdag) dicht. Het missen van enkele slachtdagen bevordert de afzet van vleesvarkens meestal niet. Sommige vleesvarkenshouders halen wat varkens naar voren. Gelukking is de vraag naar varkensvlees goed als gevolg van het mooie weer. Daardoor kan de varkensmarkt het grotere aanbod aan vleesvarkens goed opnemen. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 8 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  alex

  Volgens mijn gegevens is de teleporcbeurs op 1.46 terecht gekomen.
  Dit is + 2ct.
  Hiermee staat de teleporcprijs 6 cent boven de 1.40 van de ISN.
  Het normale verschil is meestal 2 cent dus een verhogong van 4 cent op vrijdag lijkt me logisch. maar wat is er nog logisch met een corrupte ISN.

 • no-profile-image

  voske

  Dus volgende week weer lekker met onze varkens naar Hongarije

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Teleporc heeft mij via een mail en de fax bevestigd dat de varkensprijs onveranderd is. Sommigen, waaronder een termijnmarkthandelaar, meldden een stijging van 2 cent. Derk

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Alex, je hebt helemaal gelik. De ISN heeft Boerderij een verkeerde prijs gemaild. Excuss daarvoor Ik heb hem inmiddels gecorrigeerd.
  Derk

Of registreer je om te kunnen reageren.