Varkenshouderij

Achtergrond 140 x bekeken

EU wil spoedbijeenkomst over varkensgriep

De Europese Commissie houdt waarschijnlijk donderdagavond een spoedbijeenkomst over de varkensgriep.

Dat laat EU-voorzitter Tsjechië weten. De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, meldt vanuit de Griekse hoofdstad Athene dat EU-commissaris Androulla Vassiliou (Gezondheid) de ministers van Gezondheid van de EU-lidstaten al heeft benaderd. Vassiliou wil dat de bijeenkomst zo snel mogelijk plaatsvindt.

De varkensgriep heeft in Mexico mogelijk aan ruim honderd mensen het leven gekost. Bij 22 mensen die de laatste dagen zijn gestorven, is de ziekte zeker de oorzaak. In totaal zijn ongeveer 1.600 mensen in het Latijns-Amerikaanse land besmet geraakt. De angst bestaat voor verspreiding naar andere delen van de wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.