Varkenshouderij

Achtergrond 207 x bekeken 2 reacties

Vion Nederland volgt Duitsland

Het varkensvleesbedrijf Vion verhoogt zijn varkensprijs voor deze week met 4 cent naar € 1,26 per kilo geslacht gewicht. Met die stijging volgt Vion in Nederland de prijsverandering, die Vion Duitsland afgelopen vrijdag al publiceerde. De varkensprijs van Vion Duitsland bedraagt deze week € 1,36 per kilo geslacht gewicht.
Het aanbod van vleesvarkens is niet groot. Bovendien levert varkensvlees 2 cent per kilo meer op. Zo ontvangt Vion deze week voor varkenshammen en -middels 3 cent per kilo meer dan vorige week. Daarnaast beurt het bedrijf voor varkensribben en -nekken 5 cent per kilo meer. Het hele varkenskarkas levert daarmee 2 cent per kilo meer op. Vion levert dus 2 cent per kilo aan marge in op het slachten van vleesvarkens. De Vion-varkensprijs ligt deze week 5 cent per kilo onder het niveau van een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  centje

  Volgens de Groene Belangen Behartiger,

  Het herstel in de vleesvarkensmarkt zet zich nu in. De 4 cent verlaging die de andere noteringen in Nederland en Vion in Duitsland in hadden gezet blijkt nergens voor nodig te zijn geweest.

  Deze week zullen de slachterijen allemaal weer aansluiten bij de werkelijkheid. Het enige doel wat ze bereikt hebben, is dat de vleesvarkensmarkt alleen maar later zijn weg omhoog kan vinden. Per saldo hebben ze een behoorlijk stuk marge bij de varkenshouder weggehaald. Maar u als varkenshouder beslist waar u uw varkens levert. De markt goed volgen en zaken doen op de juiste noteringen levert in dit soort weken veel geld op. Er werden de laatste weken dan ook forse toeslagen betaald op diverse noteringen. Het blijkt dat een prijs als de NVV varkensprijs de markt wel volgt en inzicht geeft in wat er werkelijk betaalt wordt aan de varkenshouder

  Op dit moment horen we dat het aanbod maar net voldoende is. Zelfs de varkens die door Carnaval doorgeschoven zijn, vormen geen probleem. De prijzen van het vlees stijgen weer. De komende maanden zal het aanbod vleesvarkens alleen maar afnemen. Om een goede prijs te betalen en voldoende rendement in een slachterij te draaien kan men zich geen onderbezetting veroorloven. De slachterijen zullen dus om de varkens gaan vechten de komende tijd. Een vlotte verhoging zit er de komende weken dan wel in.

  Deze week gaf de termijnmarkt al weer een stukje herstel aan. Het vertrouwen groeit dus.

 • no-profile-image

  john

  Waarom moeten er altijd gewacht worden totdat de markt aantrekt omdat er minder vleesvarkens zijn!! door de varkens lichter te leveren stijgt de prijs veel eerder naar een acceptabel niveau en komen de centjes waar ze horen. Bij de boer in de zak en niet bij de supers omdat die toch keus genoeg hebben! Doordat de varkens zwaarder zijn geworden in herstel van de markt later op gang gekomen en hebben de vleesvarkenshouders de afgelopen weken weinig verdiend. Vraag en aanbod heeft iedereen zelf in de hand. Nu alleen nog een goed systeem om de gestegen biggenproductie op te vangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.