Varkenshouderij

Achtergrond 191 x bekeken 1 reactie

Varkens Vleuten 1 tot 2 cent hoger

De beurscommissie in Vleuten verhoogt haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week met 1 cent naar € 1,31 tot € 1,33 per kilo. Voor levende varkens verwacht zij een prijsstijging met 2 cent naar € 1,04 tot € 1,06 per kilo. Met de prijsverhogingen wijkt de Vleutense beurscommissie af van de Duitse varkensprijzen, die volgende week onveranderd op € 1,38 per kilo blijven. Het aanbod van vleesvarkens is niet groot. Bovendien levert varkensvlees 1,5 cent per kilo meer op. Nekken, ribben, levers en trimmings leveren 5 cent per kilo meer op. Voor hammen en schouders ontvangen de slachterijen 2 tot 3 cent per kilo meer. Hazen noteren 25 cent per kilo hoger. De opbrengst van de overige onderdelen blijft onveranderd.
De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen blijft onveranderd op 41 euro per stuk. De beurscommissie vindt een prijsstijging voor biggen niet nodig, omdat vleesvarkenshouders steeds meer weerstand tonen tegen de in hun ogen te hoge biggenprijzen ten opzichte van de varkensprijzen. Vleesvarkenshouders lijden daardoor verlies op de door hen afgeleverde vleesvarkens. De sitautie was in het verleden echter ook wel een omgekeerd. De biggenprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders stijgt volgende week nog wel met 1 euro naar 55 euro per stuk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    veehandelaar

    IS VLEUTEN NOU EEN PRIJZ GEBAZEERD OP BASIS VAN MARKT OF IS HET EEN INTERGRATIE PRIJZ VOOR NEDERLANDSE VLEESVARKENS HOUDERS VOLGENS MIJ MOET JE DE VLEUTENSE BIGGEN PRIJZ NIET KOPPELEN AAN DE NEDERLANDSE VLEESVARKENS PRIJZEN DIT DOET DE RICHTPRIJZ WEL DEZE WEEK BIGGEN EXPORTPRIJZ 57 EURO WAT EEN VERSCHIL MET VLEUTEN TOESLAGEN LOPEN WEER OP

Of registreer je om te kunnen reageren.