Varkenshouderij

Achtergrond 141 x bekeken

Teleporc-varkensprijs stijgt nog niet

De Duitse Teleporc-varkensprijs stijgt deze week nog niet en blijft onveranderd op € 1,39 per kilo geslacht gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is in Duitsland te groot om een prijsstijging voor vleesvarkens te realiseren. Duitse slachterijen verwerkten vorige week 959.000 vleesvarkens. Dat waren er 35.000 meer dan twee weken geleden. Het recordaantal slachtingen ligt in Duitsland op bijna 1,05 miljoen stuks aan het eind van vorig jaar. Normaal gesproken stijgen de varkensprijzen rond deze tijd van het jaar. Dat is nu niet het geval door de kredietcrisis. Consumenten schakelen daardoor over op het eten van goedkopere in plaats van dure onderdelen van het varkenskarkas. De vierkantsverwaarding van dat karkas komt daardoor onder druk. Volgende week zullen de varkensprijzen daardoor naar verwachting ook niet stijgen. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 11 cent per kilo onder het niveau van een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.