Varkenshouderij

Achtergrond 230 x bekeken 1 reactie

Teleporc-varkensprijs plus 1 cent

De varkensprijs op de Duitse veiling Teleporc stijgt vandaag met 1 cent naar € 1,44 per kilo geslacht gewicht. Dat kan een aanwijzing zijn dat de Duitse varkensprijzen aanstaande vrijdag gaan stijgen. De Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen voor deze week onveranderd. Vion volt dat voorbeeld in Nederland. Bij de kleine varkensslachterijen stijgen de varkensprijzen deze week echter met 2 cent per kilo, omdat varkensvlees meer geld oplevert. Het aantal verhandelde varkens op de Teleporc-veiling is weliswaar klein met 730 stuks, maar deze veiling kan een tendens aangeven. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 8 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ss

    vorige week was het al wel +3 en nu +1 is +4 in totaal. Dus dan is kans nog steeds goed aanwezig dat de grotere slachterijen wel +2 of +3 doen? Bovendien word het volgende week goed weer, tot 17 graden lokaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.