Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken

NVV-biggenprijs 1 euro hoger

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) verhoogt zijn biggenprijs voor volgende week met 1 euro naar 55 euro per stuk, ondanks de gelijkblijvende Duitse varkensprijs. De vraag naar biggen is goed in het binnen- en buitenland. Vleesvarkenshouders willen profiteren van de verwachte hogere varkensprijzen over 4 maanden. Naar Spanje gaan in deze tijd wekelijks zo'n 8.000 Nederlandse biggen. Een jaar geleden lag dat aantal nog op 20.000. Dat waren met name kleine koppels biggen. Deze koppels bestaan niet meer. Nederland exporteert wekelijks meer dan 100.000 biggen. De gemiddelde prijks voor deze dieren ligt op 57 euro per stuk. De NVV-biggenprijs ligt nu 8 euro per stuk hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.