Varkenshouderij

Achtergrond 197 x bekeken 2 reacties

Danish Crown overweegt varkensslacht in Duitsland

Danish Crown overweegt een deel van zijn vleesvarkens in Duitsland te verwerken.

Het Deense concern wil kosten besparen en het openen van slachterijen in Duitsland of samenwerking met Duitse verwerkers kan daaraan bijdragen. Dat zegt Kjeld Johannesen, directietopman van Danish Crown. Tot dusver werd verwerking in Duitsland binnen Danish Crown van de hand gewezen, maar de economische positie bij de leveranciers heeft zich inmiddels zodanig verslechterd dat een discussie over de mogelijkheden in Duitsland niet meer kan worden vermeden, verklaart Johannesen uit in de krant Jyllands Posten.

Wat meespeelt is bovendien de geëxplodeerde groei van de biggenvermeerdering voor de export naar de Duitse markt. Het aantal voor slacht door Danish Crown beschikbare vleesvarkens neemt daardoor gestaag af. Hoofdoorzaak is dat Danish Crown er al jaren niet in slaagt een vleesprijs te presteren die de vergelijking met de buitenlandse concurrenten kan doorstaan. Vorig jaar betaalde het concern gemiddeld 1,25 euro per kilo en was daarmee in West-Europa voor het vijfde achtereenvolgende jaar de hekkensluiter.

De biggenexport groeide vorig jaar naar een nieuw record van 5,3 miljoen stuks tegen 3,9 miljoen in 2007. In 2004 ging het nog om 1,9 miljoen stuks. Vrijdag maakte Danish Crown onder meer bekend dat het vijftig administratieve arbeidsplaatsen schrapt bij zijn varkensvleesdivisie in Denemarken.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    johnvankessel@hetnet.nl

    moksel, sudfleish,nordfleish ik geloof dat vion al flink aan de duitse markt heeft getrokken.

  • no-profile-image

    Boertje

    Vion volgt

Of registreer je om te kunnen reageren.