Varkenshouderij

Achtergrond 170 x bekeken 3 reacties

DPP-biggenprijs niet omhoog

Ondanks de stijging van de varkensprijzen met 2 cent per kilo bij de kleine varkensslachterijen, blijft de DPP-biggenprijs voor deze week onveranderd op 42 euro per stuk. Vleesvarkenshouders tonen steeds meer weerstand tegen de in hun ogen te hoge biggenprijs ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens. De landelijke richtprijs, die een eerlijke verdeling tussen de winsten of verliezen van de vleesvarkenshouders en de vermeerderaars aangeeft, ligt deze week € 37,23 per stuk veel lager dan de DPP-biggenprijs. Omdat vleesvarkenshouders nog steeds verlies lijden op hun afgeleverde slachtdieren, stijgt de DPP-biggenprijs deze week niet. Deze prijs ligt deze week € 4,50 per stuk hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer Harm uit Lunteren

  Allemaal leuk, die redenen waarom die biggen maar niet willen stijgen, maar toen de vleesvarkens duur waren en de biggen goedkoop, werd er voor de biggen ook niet extra betaald!

 • no-profile-image

  boerin uit limburg

  De vleesvarkenshouders moeten niet zeuren, zij hebben veel vaker dan de vermeerderaars biggen goedkoop op kunnen leggen terwijl ze de vleesvarkens met winst konden verkopen.Een tijdje terug stond er in de boerderij een artikel wat voor verlies de vermeerderaars in 2008 hebben geleden terwijl de vleesvarkens kiet hebben gedraaid. En dat verdoofd castereren wat ons weer is opgelegd dat is toch ook voor onze rekening of niet soms!!!
  Dus wees rieel als je kritiek hebt.
  Een boerin uit limburg

 • no-profile-image

  barend

  helemaal mee eens boerin uit limburg maar ik vind wel dat we er allebei aan mogen verdienen anders blijft t niet goed gaan , en dat verdoofd castreren dat valt nog niet zo mee zeg heb daarnet 10 tomen gedaan en volgens mij lijden die biggetjes nu veel meer als eerst voordat je ze in die steun hebt en gas hebt gegeven tis een heel getob vind ik tenminste voor die biggen en de tijdsduur eens zo lang , dit mogen die mesters ook wel eens horen
  marja t zal zo wel moeten
  gr aan iedereen in pigworld

Of registreer je om te kunnen reageren.