Varkenshouderij

Achtergrond 154 x bekeken

Varkenshandel loopt stroef

De vleeshandel, vooral naar Italië, verloopt moeilijk, met gevolgen voor de varkenshandel. Deze verloopt daardoor stroef en zit behoorlijk vast. Verwerkingsbedrijven werken niet op volle kracht, vanwege vakantieperikelen en carnaval. Wellicht is er vanaf volgende week een lichte stijging te verwachten. Ook in de landen om ons heen is het vrij rustig.
In Nederland is het varkensvlees deze week tegen lagere prijzen weggegaan, vooral de schouders, wangen en hammen. De be- en verwerkers kunnen hun product moeilijk afzetten. Op een heel varken wordt al gauw 1 tot 1,5 cent per kilo minder geld betaald. De oorzaak van deze moeilijke prijsvorming ligt deels in de export, waar de vraag is weggevallen bij een toch ruim aanbod. De druk op de varkensprijs blijft in stand, waardoor de noteringen op niveau blijven. Vanaf volgende week wordt een lichte stijging verwacht.

Dick Duindam

Of registreer je om te kunnen reageren.