Varkenshouderij

Achtergrond 135 x bekeken 1 reactie

Nederlaag slagers in Weisswurst-oorlog

Slagers in de Beierse hoofdstad München hebben een nederlaag geleden in de Weisswurst-oorlog.

Zij wilden de witte worst laten beschermen als typische specialiteit uit hun stad, maar de Duitse rechtbank voor patenten stak daar een stokje voor.

De rechters vinden dat ook slagers elders de worst als specialiteit uit München mogen verkopen. Zij stellen dat de originele Münchner Weisswurst een regionale, vooral Zuid-Beierse lekkernij is.

In eerste instantie hadden de klagende slagers wel gelijk gekregen en waren recept en naam beschermd verklaard. Collega's van elders hadden echter bezwaar aangetekend, meldden Duitse media vandaag.

Rond de witte, in water opgewarmde worst bestaan veel (ongeschreven) regels. De worst mag alleen met zoete mosterd en de typische Brezeln (grote krakelingen) worden gegeten. De traditie wil ook dat de Weisswurst niet later dan 12.00 uur op tafel komt. De fijnproever gaat daarbij niet met mes en vork aan de slag, maar hij zuigt de inhoud van de worst uit het vel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    vos

    een hamburger is ook lekker

Of registreer je om te kunnen reageren.