Varkenshouderij

Achtergrond 307 x bekeken 3 reacties

Opnieuw rode kwartaalcijfers Smithfield

De Amerikaanse vleesgigant Smithfield heeft in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2010 een verlies van 17,9 miljoen euro gemaakt.

Dat is een verslechtering ten opzichte van een jaar eerder, maar duidelijk beter dan in het eerste kwartaal. Bovendien is het verlies aanzienlijker kleiner dan werd verwacht door beursanalisten.

Vrijwel alle divisies van Smithfield draaiden beter dan in het eerste kwartaal, de afdeling voor verpakt vlees wist zelfs een recordwinst van bijna 90 miljoen euro te realiseren. Pijnpunt blijft de varkensproductie, waar Smithfield zelf voor verantwoordelijk is. De Amerikaanse varkenssector heeft het nog altijd erg moeilijk en de primaire tak is dan ook de enige divisie die geen verbetering laat zien.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jonas

  De afdeling verpakt vlees had een winst van 90 miljoen en vrijwel alle overige divisies draaiden beter dan in het eerste kwartaal (ik neem aan met een positief resultaat). Het eindresultaat is 18 miljoen in de min. Dat wil dus zeggen dat de varkensproduktie meer dan 108 miljoen heeft gekost!!!!! Ik weet niet hoeveel zeugen en varkens ze hebben, maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat ik per zeug en varken niet zoveel heb toegegeven. En schaalvergroting is altijd beter en efficiënter volgens de banken?!

 • no-profile-image

  Smittiefieldssss

  voortschrijdend inzicht? fiscale jaar 2010 haha

 • no-profile-image

  Han

  Uit deze cijfers wordt duidelijk dat de primaire productie onder de kostprijs werkt. Dit zal dan ook een van de redenen zijn dat de meeste vleesverwerkers geen zin hebben in varkens productie. boeren produceren goedkoper uit liefde voor hun vak. In een vraagmarkt is eigen productie winstgevend.

Of registreer je om te kunnen reageren.