Varkenshouderij

Achtergrond 287 x bekeken

FNV voert actie tegen Beusmeat

FNV Bondgenoten heeft vanochtend actie gevoerd bij vleesverwerker Beusmeat in Leek.

Volgens de vakbond betaalt het bedrijf de Poolse uitzendkrachten veel minder loon dan de vaste Nederlandse krachten. Volgens de vakbond kan het wel 4.000 euro per jaar per werknemer schelen. Ook uitzendbedrijf Friesenfleisch dat de Poolse krachten levert aan Beusmeat zou in de fout gaan. De FNV heeft de Arbeidsinspectie ingelicht en roept de Poolse werknemers op de loonstroken te laten controleren door de vakbond.

Directeur Jan Riemens van Beusmeat kan zich niet vinden in het beeld dat de FNV schetst. "Ik heb niemand van de vakbond gesproken, ook niet in het voortraject van deze acties. Ik kan alles uitleggen, maar als ze me niets vragen horen ze ook niets." Riemens zegt al zijn werknemers volgens de CAO te betalen, ook de uitzendkrachten. "Er kan een misverstand zijn ontstaan omdat ik dit voorjaar een collectieve ziektekostenverzekering voor de Poolse werknemers heb afgesloten die meteen wordt verrekend in het loon."

Riemens stelt verder te werken met erkende gecertificeerde en gecontroleerde uitzendbureau’s. "We zijn een nette tent. alles is uit te leggen. Ik sta open voor een gesprek met de vakbond. Ze hadden eerder moeten komen." Bij Beusmeat werken 250 mensen, waarvan de helft als uitzendkracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.