Varkenshouderij

Achtergrond 223 x bekeken 4 reacties

Duitse varkensprijs niet omlaag

Vleesvarkens werden vandaag op de Duitse internetveiling Teleporc niet goedkoper. De opbrengst van de 480 dieren, die onder de hamer kwamen, bleef onveranderd op € 1,33 per kilo geslacht-gewicht. Daardoor bestaat er een kans dat de Duitse slachterijen hun varkensprijzen aanstaande vrijdag onveranderd houden. Als dat gebeurt, dan blijft het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland op 13 cent per kilo. Alle Nederlandse varkensslachterijen verlagen hun varkensprijzen deze week met 3 cent per kilo, terwijl de Duitse slachterijen hun notering onveranderd houden. De Teleporc-prijs ligt deze week 17 cent per kilo lager dan een jaar geleden.
Duitse slachterijen verwerkten vorige week een recordhoeveelheid varkens met bijna 1,07 miljoen stuks. Het vorige record (1,04 miljoen stuks) dateerde uit december vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  van den eijnden

  Hilckmann en Compaxo min 3 centen, ook zij volgen de prijs zetter van nederland en dan vraag je af waarom ???? duitsland en de beurs hetzelfde , de vleeshandel is nagenoeg ook gelijk gebleven, de enige reden die je zou kunnen bedenken is dat de aanvoer ontzettend groot is maar dat wil toch niet zeggen dat je de prijs zo maar kun verlagen.Het einde van van dit jaar is weer slecht we hopen maar dat na de feestdagen en de jaarwisseling een feest jaar gaat worden (betere prijzen). Op de biggenmarkt is de in en verkoop situatie redelijk stabiel ten opzichte van de vorige week. Hoewel het aanbod al iets terugloopt o.a. vanwege het ertussen weg halen van speenbiggen is dit nauwelijks de reden voor verhoging. De huidige verhoging van de biggennotering is niet goed voor de vleesvarkenhouder in een week waarin vleesvarkens goedkoper worden. Met het krappe aanbod aan oplegplaatsen vanwege minder slachtingen en uitstellen van opleg in Oost Europese landen wegens dreigend minder goed weer lijkt de prijs hiermee voor voor deze maand december gezet.

 • no-profile-image

  arie

  het word tijd dat vion eens wat minder varkens krijgt, ze laten al beina heel het jaar merken dat ze er liever minder hebben. wat zal er met de beurs gebeuren als duitsland gelijk blijft? of zal vion volgende week verhogen? (grapje)

 • no-profile-image

  knor knor

  Nou Vion, een fraaie vertoning. Duitsland bleef vorige week gelijk, jullie zakken, Duitsland blijft deze week gelijk, en wat gaan jullie komende week doen?
  Corrigeren of plussen? De geloofwaardigheid staat op het spel. Maar goed dat er steeds minder varkens op de Vion notering verkocht worden. Kan Beurs notering komende vrijdag ook gewoon standhouden. Veel wijsheid toegewenst voor 2010!

 • no-profile-image

  Boerin

  Alle veel sterkte en laten we het beste hopen voor 2010 !

Of registreer je om te kunnen reageren.