Varkenshouderij

Achtergrond 214 x bekeken 6 reacties

Duitse varkensprijs fors omlaag

De Duitse slachterijen verlagen hun varkensprijzen vandaag met 5 cent naar € 1,30 per kilo geslacht-gewicht. Die forse prijsdaling is een gevolg van een groot aanbod van vleesvarkens en lagere opbrengsten van varkensvlees. Vorige week bracht varkensvlees al minder geld op, maar toen hielden de slachterijen hun prijzen nog overeind. Dat lukt hen deze week niet. Zij hopen dat zij hun varkensprijzen de komende weken niet verder hoeven te laten zakken. De laatste week van december loopt de afzet van varkensvlees meeestal niet best. Dan sluit de vleesverwerkende industrie haar poorten. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 23 cent per kilo onder het niveau van een jaar geleden. De Duitse zeugenprijs daalt met 4 cent naar 95 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  JB

  Ongelofelijk dat voorspellingen van half november kloppen, de NVV sprak toen al dat Duitse slachterijen afgesproken hadden om voor de week van 8 dec de prijs te verlagen met 3 tot 5 ct daarna de prijs vasthouden tot eind januari.
  Wij worden gewoon bij klaarlichte dag bestolen , wanneer wordt iedereen eens wakker.

 • no-profile-image

  van den eijnden

  Het aanbod is groot en er worden deze week nogal wat varkens doorgeschoven naar de volgende week dit is voor de prijs ontwikkeling niet gunstig. hoe dichter de kertsdagen er aan komen hoe moeilijker het gaat worden en in bepaaalde delen van europa gaat de vleesindustrie dicht met de feestdagen (zoals italie waar veel hammen worden verwerkt en is toch een duur onderdeel van het varken) dus de komende weken zal het moeilijker worden om het totale aanbod te plaatsen. De biggenmarkt gaat ook steeds moeilijker. Hoewel er vraag is naar slacht biggen voor de kerst kan de prijs voor de kleinere anonieme koppels niet haar niveau houden. Spanje en Polen betalen zelfs al wat minder dan vorige week en ook richting hongarije gaat het wat moeilijker. Toch worden alle dieren nog opgenomen en is het zaak niet direct aan prijs druk toe te geven. Als we de komende weken de prijs vast kunnen houden en het aanbod de komende tijd wat terug zal lopen vanwege biggen die er tussen uit zijn geslacht dan zou de biggen prijs nog wel eens duurder kunnen worden maar dat moet nog wel gebeuren want ook de vleesvarkens zullen en moeten duurder worden.Verder iedereen toch nog fijne sinterklaas dagen.

 • no-profile-image

  boerke

  hierbij wil ik de slagerije er vast op atenderen dat kertmis 2010 op 25 en 26 dez valt, het nieuwe jaar begin op 1 januari. kunnen ze daar vast rekening mee houden met het verlagen van de varkensprijs. niet het aanbod of consumsie, maar de slachtdagen bepalen de prijs. diep triest

 • no-profile-image

  de weerd

  De rommel verkopen is het beste, het is al een jaar of 10 kommer en kwel in de varkens. Toekomst ziet er ook alweer somber uit , zie eisen 2013 en weer een aanscherping mest. Dus nu je nog goud geld kan krijgen voor je varkensrechten zo gauw mogelijk verkopen. Mijn overtuiging is dat het nooit meer goed komt. Ben je ook van allle terechte schagrijn af. Kleine bedrijven hebben geen toekomst en de grote zijn van de Rabo, dus zeg het maar. Ikzelf stop er in ieder geval mee met deze ellende.

 • no-profile-image

  kees

  Het is triest dat er altijd zo minderwaardig wordt gedaan over de kleinere bedrijven. Zij zorgen ervoor dat er een varkenscyclus is, door bij slechte prijzen leegstand te hebben. Bedrijven worden steeds groter dus steeds hogere hypotheken dus van vrijwillige leegstand bij slechte prijzen is geen sprake. Gevolg is dat de dalen in de prijzen steeds dieper en langer in tijd worden. Dit probleem wordt zwaar onderschat. Oftewel grote bedrijven hebben de kleintjes wel degelijk nodig.

 • no-profile-image

  john

  hoezo zorgen kleine bedrijven voor de varkenscyclus? zeugenhouderijen zorgen voor de varkenscyclus doordat zijn een speendip kennen of andere oorzaken voor verlaging van de biggenproductie.. immers elke big wordt een vleesvarken waar dan ook in de wereld en uiteindelijk vlees. Het vleesaanbod bepaald de prijs. Waar de big wel of niet opgelegd wordt maakt niet uit. De enigste manier waarop vleesvarkenshouders de prijs kunnen beinvloeden is de varkens lichter afleveren en het hok even leeg laten staan.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.