Varkenshouderij

Achtergrond 350 x bekeken 10 reacties

Vleutense varkensprijs tot 4 cent hoger

De Vleutense beurscommissie verhoogt haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week met 4 cent naar € 1,27 tot € 1,29 per kilo. De forse stijging is een gevolg van een krap aanbod van vleesvarkens en hogere opbrengsten van varkensvlees. Varkenshammen leveren 3 cent per kilo meer op. De prijs van schouders, middels en buiken stijgt met 2 cent per kilo. Nekken en ribben noteren 5 cent per kilo meer. Het hele varkenskarkas brengt zodoende 2 tot 2,5 cent per kilo meer op. De beurscommissie verhoogt haar varkensprijs met 1 cent per kilo minder dan de Duitse slachterijen. Die deden er vanmiddag 5 cent per kilo bij en komen daarmee op € 1,35 per kilo.
De Vleutense notering voor levende varkens stijgt met 2 cent naar € 1,01 tot € 1,03 per kilo. De export van Nederlandse varkens naar Oost-Europa loopt wat moeilijker. Daardoor stijgt de prijs voor levende varkens minder sterk dan die voor geslacht dieren.
Vleuten noteert voor biggen 2 euro hoger met 23 euro per stuk. Door de stijging van de varkensprijzen neemt de vraag naar biggen toe bij de vleesvarkenshouders. Zij willen dus meer voor de dieren betalen. Ook de kleinere koppels biggen gaan beter van de hand. Spanje koopt ook weer mondjesmaat Nederlandse biggen. Dat land had de laatste tijd geen behoefte aan die dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Ook oost-europa verloopt beter met name polen is de vraag goed, maar hongarije valt wat tegen, ook romenie is de vraag minder. Er komen volgende week iets minder varkens en laten we hopen dat de prijzen dit jaar nog verder zullen stijgen want het is hard nodig voor de vleesvarkenshouder.

 • no-profile-image

  Boer Harms

  Hallo Jan uit Bergeijk,
  Waarom kopieer je altijd de marktberichtgen van varkenshandel van den Eijnden uit Deurne?
  Het is misschien wel netter om er een link bij te zetten waar je je informatie vandaan haalt.

 • no-profile-image

  Anton

  Ben ook wel benieuwd waar de poolse prijinfo vandaan komt is een erg moeilijke markt met veel kijkers maar weinig kopers.
  Bovendien schommelt de Zloty behoorlijk.

 • no-profile-image

  jan

  Hallo boer Harms uit Europa, niet iedereen leest deze berichten en voortaan wordt ondertekent met varkenshandel van de Eijnden uit Deurne.
  Derk kopieerde deze eerder ook met enige aanvulling, dat kan ik ook, gisteren schreef hij een goed bericht zoals het hoort.

 • no-profile-image

  mester

  5 cent erbij, ze worden dus brandduur, iedereen is gelijk alle sores weer vergeten en broeden weer op uitbreidingen. Zo gaat dat in het varkenswereldje.

 • no-profile-image

  Jan

  Klopt, mester Helmond de rechtenhandel
  is weer booming als je de handelaren moet geloven.

 • no-profile-image

  alex

  @ Jan bergeijk.
  Hallo jan, Ik ontvang wekelijks info over de varkensmarkt via DCA in Lelystad.
  Een dag later zie ik dan de DCA info verschijnen op de site van v/d Eynden.
  Bij DCA komt dus de orginele info vandaan en de rest zijn allemaal plak en kopieer mannen.

 • no-profile-image

  Story en Privé

  Het is met marktberichten hetzelfde als met de marktnoteringen. Iedereen lult achter iedereen aan en als je een keer fout zit, dan corrigeer je volgende week.

 • no-profile-image

  richard

  volgens mij is het de grootte supers tegen de slachterij die altijd de supers zullen volgen. we zouden meer informatie meten hebben over de aantal kg er afgelopen week geslacht is in eu dan zou er een duidelijk beeld kunnen ontstaan wat de prijs moet doen aan de boerderij een vraag zijn die gegevens beschikbaar .

 • no-profile-image

  john

  als wij ons eigen vlees terugkopen met dezelfde voorwaarden als de supers dan kunnen wij als boer ook die dikke marge pakken. ieder (groter) dorp en stad een eigen boerenwinkel.. verse groente, eerlijk vlees, etc. Mooi op een B locatie (bij de boer op het erf) parkeren in de stad kost tegenwoordig ook 5 euro dus de buirger wil best 10 km de stad uitrijden om boodschappen te doen. Maar jah wie durft?

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.