Varkenshouderij

Achtergrond 186 x bekeken 2 reacties

Hilckmann verhoogt varkensprijs met 5 cent

De varkensvleesbedrijven Hilckmann en Compaxo verhogen hun varkensprijzen dezer week met 5 cent naar respectievelijk € 1,20 en € 1,23 per kilo geslacht gewicht. Zij volgen daarmee de prijsverandering van de Duitse slachterijen. Het aanbod aan vleesvarkens is klein. Zodoende willen de slachterijen niet achterblijven bij de prijsstijging van concurrenten. Anders verliezen zij te veel varkens. Bij Vion en Van Rooi Meat blijft de prijsstijging deze week beperkt tot 4 cent naar € 1,24 per kilo. Zij blijven met hun prijsstijging dichter bij de meeropbrengst van varkensvlees. Dat leverde afgelopen vrijdag 2,0 tot 2,5 cent per kilo meer op.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    van den eijnden

    Compaxo en Hilckman zijn deze week 5 cent verhoogd, toch kunnen ze het in de verkoop nog niet helemaal terug ontvangen (3 a 4 centen) .Door iets minder aanvoer en hopen dat de verkoop iets aantrek einde van de week denken de slachterijen dat het goed komt. Maar toch moet het allemaal nog wel gebeuren, de duitse teleporc was wel een paar centen duurder maar oost europa gaat op moment zeer stroef- eigenlijk is er bijna geen vraag. romenie zeer rustig- hongarije matig- polen valt ook tegen (wat vorige week eventjes iets beter leek). De biggenhandel verloopt in nederland goed de mesters leggen vlot op. Ook export naar oost- europa verloopt goed maar als de vleesvarkens daar niet door duurder worden dan denk ik dat het daar wel eens tegen kan vallen volgende week maar laten we hopen van niet

  • no-profile-image

    mester

    Zo gauw mogelijk de rotzooi verkopen, dus je varkens ( leegdraaien) en de varkensrechten. Nu levert het nog een behoorlijke stuiver op. Het komt niet meer goed met de varkens. Als je niet uitkijkt kom je nooit meer uit de schulden.

Of registreer je om te kunnen reageren.