Varkenshouderij

Achtergrond 215 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijs 2 cent hoger

De 605 aangeboden vleesvarkens brengen vandaag op de Duitse varkensbeurs Teleporc met € 1,38 per kilo 2 cent meer op dan vorige week woensdag. Dat kan een voorteken zijn dat de Duitse varkensprijzen op korte termijn omhoog gaan. Of dat aanstaande vrijdag al het geval is, moet nog blijken. Inkopers van varkensvlees zijn vandaag nog niet bereid om meer te betalen voor de producten. Misschien dat zij komende vrijdag een andere houding aannemen. Dan moet het varkensaanbod wel beduidend krapper zijn ten opzichte van de vraag naar varkensvlees. Op de Teleporc-varkensveiling komen maar een beperkt aantal vleesvarkens onder de hamer. Zodoende is de uitkomst van deze veiling slechts een geringe indicatie van de ontwikkelingen op de Duitse varkensmarkt. Voor vleesvarkenshouders is een prijsverhoging wel hard nodig, omdat zij uit de verliezen moeten komen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    voske

    Het aanbod van varkens is deze week behoorlijk lager dan vorige week, toen het aanbod ook al minder was. Is het tevens niet beter om aan de verkoopzijde meer voor een varken te vragen, dan afwachten wat de inkoopkant te zeggen heeft. Of hebben de heren verkopers de prijs al vastgelegd tot na het nieuwe jaar?

  • no-profile-image

    jan

    Zoals het nu lijkt wordt het vlees goed verkocht voor volgende week. De vraag naar vleesvarkens begint nu eindelijk weer eens positief door te zetten vooral duitsland is de vraag goed, de verwachting is daarom dan ook dat de varkensprijs zal verhogen met 3 tot mischien wel 5 centen. Ook oost-europa verloopt beter met name hongarije is de vraag goed. Er komen volgende week iets minder varkens en laten we hopen dat de prijzen dit jaar nog verder zullen stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.