Varkenshouderij

Achtergrond 327 x bekeken 3 reacties

Uitgebrande auto bij de kersen

Rukt de ‘zware’ misdaad op naar een klein plattelandsdorp in Hongarije? Je zou het haast denken, met een mysterieuze, uitgebrande auto…

Via internet en satelliet blijf ik op de hoogte van het nieuws in Nederland en Europa. Regelmatig meldt het Journaal dat er ergens een lijk is gevonden, veelal met de opmerking dat de politie veronderstelt dat het een afrekening in het criminele milieu betreft. Op tv kun je elke avond diverse crimi-series zien, waarbij in de eerste minuten minimaal één lijk voorbij komt. Dit lijk mist vaak één of enkele onderdelen. Nog spannender is een uitgefikte auto met daarin onherkenbaar verminkte lichamen. Daar laat je direct je kop koffie voor staan, om eens goed op de tv te bestuderen welk onderdeel er nu ontbreekt... Diep respect voor de bollebozen in die series, want binnen 60 minuten zijn de wijze van doding, de reden erachter én de dader bekend. Knappe boys!

Uitgebrande auto bij kersenperceel

Afgelopen zondag reed ik met mijn vrouw naar ons varkensbedrijf. Daarbij kwamen we langs het kersenperceel waar onlangs waterleiding is gelegd. Tot mijn verbazing zag ik in een flits dat op de oprit een totaal uitgebrande auto stond. In een split second trapte ik op de rem, zette de versnelling in zijn achteruit en parkeerde de auto. Ik moest direct denken aan die tv-series. Voor de gein zei ik tegen mijn vrouw: “we gaan nu iets meemaken zoals in de serie NCIS!” Toch wel grappig, want je gaat direct nadenken: niks aanraken, en wat treffen we hier aan?

Politie kwam laat

Bij het autowrak aangekomen, viel ons direct op dat er géén lijk in het afgefikte sportstoeltje zat. Ai ai ai, dat is een tegenvaller, als je tenminste sensatie wilt, net als op tv. “Kom we gaan”, zei ik al teleurgesteld. Beide kentekenplaten lagen achter de auto; het kenteken was KZK, wat aangeeft dat het een anderhalf tot twee jaar oude auto was.

Droog gras ook afgebrand

Circa 10 meter droog gras rondom de auto was ook afgefikt, wat aangeeft dat autootje ter plekke in de fik was gestoken en niet alleen als wrak daar geparkeerd. Mijn vrouw heeft de politie gebeld. Voor dat die er was, was er al 60 minuten verstreken. Dat was ook een tegenvaller, vergeleken met wat je ziet op de tv: daar hebben ze in die tijd al alles helemaal opgelost.

De verzekering tillen

Mijn schoonvader is een realistische man. Toen we vertelden dat er een uitgebrande auto op de inrit van het kersenveld stond, zei hij direct: “O, dat is een verzekeringszaakje”. De eigenaar vertelt dat de auto gestolen is, de verzekering betaalt (waarschijnlijk) uit en de eigenaar is dan (waarschijnlijk) blij. Kijk, mijn schoonvader lost zo’n uitgebrande-auto-zonder-lijkverhaal in vijf minuutjes op.

Foto's: Ronald Scholten

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick Feliers

  Zou best wel eens kunnen zijn.
  Vreemd om er dan ook de nrplaten bij te laten of is dit een afleidingsmaneuvere met ,, andere" nr platen.
  Verzekeringen zijn hier ook niet meer gek . voor de herstelling van een gebarsten ruit onder casco word de ganse auto omgedraaid door een expert.
  Ronald Hongarije en misdaad (?) tijd voor een misdaadroman
  Ik heb alwast een schiet en teraardebestellingsvergunning bekomen voor het afschieten en begraven van (roma)boeven bij de laatse oproep naar nr 112 waren binnen de kortste keren 6 combies ambu en een mc Peace (blondine - revolver tussen string en jeans) ter plaatse op een afgezette N30

 • no-profile-image

  held

  dat krijg je als je te veel tv kijkt en dan ook alles nog geloofd ook!!!!
  Op tv kan alles, in het echt ook trouwens..............nou ja, bijna alles dan.

 • no-profile-image

  Maigret

  Die schoonpapa kan bij de politie in Nederland zo aan de slag. Niks met pensioen op 67-jarige leeftijd. Hij kan alleen al tot zijn 100ste vooruit met allerlei coldcase zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.