Varkenshouderij

Achtergrond 179 x bekeken

NBHV vergadert donderdag over Utrechtse notering

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee houdt donderdag een extra besloten ledenvergadering over de toekomst van de Utrechtse varkensnotering.

Dat meldt NBHV-sectorvoorzitter varkenshandel Cees Oostrom. De plaats van de bijeenkomst is waarschijnlijk in de buurt van Den Bosch, vanwege de landbouwbeurs die daar woensdag tot en met vrijdag wordt gehouden.

Oostrom acht de kans zeer klein dat de inspraakavonden in het café in oude luister worden hersteld. ”Ik heb de afgelopen week zowel negatieve als positieve reacties gehad. We zijn als bestuur al veel langer bezig met de vraag hoe het verder moet. We hebben vaak gevraagd om ideeën. We hebben ze maar sporadisch gehad.”

Zelf is Oostrom er een groot voorstander van om de notering veel eerder, op vrijdagmiddag, bekend te maken. ”De notering staat nu maar in één krant op zaterdag, het Reformatorisch Dagblad. Als je vroeger bent kunnen ook andere media de notering meenemen, en wint hij aan gewicht.”

Nadat het NBHV-bestuur op 2 oktober besloot met onmiddellijke ingang de inspraakavonden in café de Posthoorn in Montfoort te beëindigen, is er veel commotie ontstaan

Of registreer je om te kunnen reageren.