Varkenshouderij

Achtergrond 478 x bekeken 69 reacties

'Melkveesector moet af van slachtofferrol'

De Nederlandse melkveesector moet af van zijn slachtofferrol.

Dat zegt Siem-jan Schenk, voorzitter van de LTO-vakgroep Melkveehouderij. Het wordt de melkveehouders niet in dank afgenomen dat er opnieuw Brussels geld naar de sector gaat.

Schenk laat weten niet om het geld gevraagd te hebben. Hij ziet het vooral als resultaat van de diverse acties van de European Milk Board. Nu het geld er toch is, ziet hij graag dat het ingezet wordt voor structuurversterking en de verbetering van de concurrentiekracht op melkveebedrijven.

De Belgische Boerenbond vindt het onbegrijpelijk dat het geld enkel aan één sector wordt toegewezen, terwijl alle land en tuinbouwbedrijven momenteel zware problemen kennen. Het extra steunbedrag zorgt ervoor dat alle reserves van het EU-landbouwbudget voor 2010 zijn opgebruikt. Dat is volgens de Boerenbond onaanvaardbaar.

Ook in Nederland klinkt er kritiek op de extra steun voor melkveehouders. Zo liet onder meer de Nederlandse Varkenshouders Vakbond weten het teleurstellend te vinden dat Europa blijkbaar omgaat wanneer veel kabaal wordt gemaakt door één groep.

Dagblad de Telegraaf gisteren in een commentaar over de 280 miljoen die Brussel extra voor de zuivelsector wil uittrekken: ”Wie een beetje afstand neemt vraagt zich af waarom een melkboer met een slecht jaar zieliger is dan een fietsfabrikant die om dreigt te vallen”, aldus de Telegraaf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  belastingbetaler

  Willem05 zeewolde,
  zijn er gelukkig toch nog melkveehouders wiens visie verdergaat dan eigen melkput , er zijn meer mensen die zich op dit moment zorgen maken om hun bestaan.

 • no-profile-image

  gewone melkveehouder

  SJS wil ook wel eens een duw geven aan anders of beter denkende.
  Er is al 15 jaar geleden een onderzoek geweest ;en dat maakte duidelijk dat de boeren geliefd waren en hot bij het grote publiek en een goed imago hadden.
  Maar het valt op dat dit bij lto bestuurders tot op den dag van vandaag nog niet is doorgedrongen.
  De lto bestuurders hebben er blijkbaar belang bij om het egendeel in de sector steeds weer aan te halen om net te doen alsof zij niet overgeslagen mogen worden en duidelijk tegen de anders denkende willen zeggen wij zijn niet te verslaan en zijn er voor U allemaal al doen anderen het ng beter als wij ;maar U moet toch bij ons zijn ,het andere zal beslist verkeerd zijn.

 • no-profile-image

  boer

  Volgens mij moet elke sector er gewoon voor zorgen dat er een goed werkend systeem op zijn plek is, die aanbod op vraag aanpast. Dan komt er ook vanzelf wel weer wat geld binnen in het laadje. En nog wel van je eigen produkten.

 • no-profile-image

  Anneke

  Geen subsidies meer, maar gewoon een eerlijke prijs voor melk, vlees, eieren, groente etc. betalen. Geen prijs van 25 jaar geleden. Buitenlandse sinaasappels koop je ook niet meer voor 5 cent. Maar met drie grote inkopers zal dit wel een moeilijk verhaal blijven. Daarom zouden er in Nederland misschien weer een wttelijke minium prijs moeten worden ingevoerd. (mag niet van Europa)

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als we een betere melkprijs willen dan moeten de bestuurders van de melkfabrieken opstaan en vechten voor een betere melkprijs. Wij moeten onderhandelen met de supermarkten. Als een boer van een ander snijmais koopt dan wordt er ook niet meer betaald dan nodig. Dan vindt men vrije markt in één keer geen probleem. Maar dan komt het hem beter uit. Hetzelfde geld voor de mestafzet. Melkveehouders vragen dan soms tot 15 euro toe per kuub. En zeggen dan ook niet wat ben jij een lieve jongen. Het kan wel voor minder. Voor een groot aantal melkveehouders steek uw hand in eigen boezem.
  En nog iets. Wie nu het bedrijf overneemt moet begrijpen dat de warme deken van de overheid een keer voorbij is.

 • no-profile-image

  ..

  Wat een onzin een boer kan wel degelijk een ondernemer zijn

 • no-profile-image

  a

  siem jan schenk had er gerust bij mogen zeggen dat de liberalisering gewoon door gaat en dat we daar als ondernemers op moeten inspelen.

 • no-profile-image

  Lizzie

  Dus ondernemers zijn beter dan de boeren ? Als het zo doorgaat met de liberalisering zijn ze er over 10 jaar allebei niet meer maar hebben we de STAATSBEDRIJVEN .

 • no-profile-image

  iemand

  Als ondernemen,melken voor elke (rot)prijs is, dan zijn heroïnehoertjes ook ondernemers. Ik ben liever boer en zorg ervoor dat we een fatsoenlijke kostendekkende melkprijs krijgen.

 • no-profile-image

  Anneke

  Iedereen die meer gaat verdienen geeft
  automatisch meer uit, dat is ook goed voor de economie. Er moet echter een uitzondering blijven, boeren mogen niet te veel verdienen, want dan gaan ze er naar leven en dat schijnt slecht te zijn. Ze kunnen niet omgaan met de weelde, want dat zijn ze niet gewend. De politiek heeft het dus goed begrepen, zorg dat boeren constant een lage melkprijs krijgen en de echte ondernemers zijn hardstikke tevreden. Hetzelfde geldt voor varkenshouders en kippenboeren: hou de prijzen laag. Huib uit Aalten heeft helemaal gelijk.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dus als ik het goed begrijp uit die laatste reactie van de Boer Zonder Naam. De hele handel is failliet! Dan kan al dat onterechte subsidiegeld dus weer terug naar de Europese Schatkist, waar het thuishoort. Want de burgerij betaalt natuurlijk niet voor loze boerenluchtballonnetjes!

 • no-profile-image

  gert

  Er wordt niets gezegd over 99 miljoen Euro die de melkveehouders even moesten betalen aan superheffing,net of dat niks is

 • no-profile-image

  willem05

  @boerin uit Friesland. U heeft niks gezien van de belangenbehartiging deze zomer. Telt u even mee: derogatie (bespaart melkveehouder gemiddeld 2000 euro per jaar), verplichte spoelplaats van de baan, bestrijding engerlingen geregeld, accijnsvoordeel op rode diesel behouden, brede weersverzekering voor de sector beschikbaar, kredietregeling, vervroegd uitbetalen bedrijfstoeslagen etc etc. En dat zijn slechts een paar LTO-resultaten van de laatste maanden. Ik ben wel benieuwd naar het lijstje dat DDB/EMB kan overleggen.... Eentje kan ik er zelf verzinnen: het zuivelimago een duw in de verkeerde richting gegeven.

  En wie blind/doof is voor alle kritiek uit de maatschappij op de zuivelacties (zie o.a. telegraaf) doet er goed aan toch ff te investeren in de relatie met deze mensen. nog heel even en onze bedrijfstoeslag (opgebracht door de belastingbetaler) kunnen we versneld inleveren.

 • no-profile-image

  kleine melkveehouder

  wat een toeval dat een belangenbehartiger (na een 3/4 jaar van melk met verlies produceren)op het idee komt dat de melkveehouders geen slachtoffer rol moeten spelen.
  Zouden wij denken dat die lto nog de schuld van is dat wij zo weinig voor de melk hebben ontvangen?

 • no-profile-image

  Boer

  Kijk naar de andere sectoren mensen. Niemand heeft een cent te makken. Je kunt schelden op het quotum maar dankzij het quotum heeft de melkveehouderij een hele hoop eigen vermogen kunnen opbouwen. Dat eigen vermogen is een doorn in het oog van banken en industrie en na veel gelobby van machtige mensen mag binnenkort onder het motto van "liberalisering" de melkveehouderij worden ontmanteld. Dat werkt als volgt. Als het quotum weg is beginnen de hollanders als bezeten te melken. Daardoor zitten ze vaker onder dan boven de kostprijs. Dan maar weer naar de bank om bij te lenen. En voor je het weet ben je in de zelfde positie als de "ondernemers" (varkenshouders) namelijk een zelfstandige bedrijfsleider voor de bank die als hij hard werkt geen droog brood verdiend en als hij ontslag neemt ook geen huis meer heeft. Hoewel de melkveehouderij al een voorproefje heeft gehad van de toekomst is het nu nog geen slachtoffer. Maar als iedereen maar blijft denken dat het zo'n vaart niet loopt en dat ddb en nmv maar lopen te lullen wordt ze het wel.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Als ik al die commentaren lees komt bij mij steeds een oud spreekwoord naar boven borrelen: Klagers hebben geen nood en pochers geen brood. Alle ondernemers op deze pagina geven een goed signaal aan hun melkfabriek: Span je niet in voor hogere prijzen wij zijn allemaal dik tevreden, want wij zijn de echte ondernemers.!!!!

 • no-profile-image

  ..

  Juist anneke zo zou het moeten zijn maar zoals je al zegt ,zal wel een moeilijk verhaal worden dus wat zien we de klagers klagen een paar jaar en dan stoppen en de andere zetten een paar stappen om met meer dieren te en nog harder werken te proberen om toch een inkomen te halen om vervolgens na een aantal jaren met het zelfde probleem te zitten.Trouwens je ziet momenteel veel jeugd afhaken .

 • no-profile-image

  Gerrie

  Als meneer snorremans dan zelf eens het goede voorbeeld geeft en het geld terug stort inplaats van toch zelf het geld stiekem in zijn zak te stoppen. Het imago is allang verpest door wetten en regeltjeverzinners en aanbidders zoals hij. KKM, IKB, MKZ, IBR I&R en nog meer van die afkortingsflauwekul. Subsidie zit toch in iedere sector. Je krijgt er SJS van. Nou werkse maar weer

 • no-profile-image

  Herkauwer

  Hoe kun je nou zélf de eigen subsidie bij elkaar verdienen als zelfs jouw eigen onstaan te danken is aan gesubsidieerde KI om de ontvolking van het platteland tegen te gaan? Ach man die zich ... (ik vertaal dit maar in 000 zijnde driemaal niks) noemt, we weten toch allemaal dat boeren vanaf de speenfles tot de sponde door de maatschappij gesponsord worden. Wie probeer je nou eigenlijk wat wijs te maken?

 • no-profile-image

  huub

  Het ddb principe klinkt leuk, maar het werkt gewoon niet, als boeren weten dat ze 40 (of 50??) cent krijgen dan gaan ze daar naar handelen, als de melkprijs dan zakt naar 38 cent klagen ze weer steen en been.

  Er zullen er altijd wat blijven die niets verdienen met koeien melken.

 • no-profile-image

  ..

  Dus het bewijs we hebben hier te maken met een echte boeren hater, wat zoek je eigenlijk op deze site??

 • no-profile-image

  Leen

  Een melkveehouder is geen ondernemer. Hij is de goedkoopste medewerker van de melkfabriek.

 • no-profile-image

  huub

  SJS heeft groot gelijk. Heren/Dames melkveehouders, GA ONDERNEMEN! en voor de boeren die denken dat de huidige melkprijs te laag is, stoppen is ook ondernemen..

 • no-profile-image

  ..

  Herkauwer dat was geen schelden maar gewoon een conclusie zie je reactie hier onder

 • no-profile-image

  ben toch nie

  Beste Herkauwer,
  Ik wil vandaag van ALLE subsidies af, maar geef ons dan de vrijheid, om een systeem op te zetten, dat ons een kostendekkende melkprijs bezorgt.
  Ik vind het beeld van steuntrekkende boeren ook niet kloppen.
  Het landbouwbeleid is zo, dat we prijzen hebben onder de kostprijs, aangevuld met subsidie, om maar net niet om te vallen. In principe is het een verkapte subsidie aan de burger, zodat de laagste inkomens ook hoog kwalitatief voedsel kunnen kopen. Want als ze de werkelijke kostprijs zouden moeten betalen, hebben hele tokkiewijken, geen zak te vreten.

 • no-profile-image

  Herkauwer

  Zowel 'Ben toch niet gek zeker', Boerin als Jacob zeggen heel verstandige dingen en het zou goed zijn geweest als het vroegere beleid van de EEG ook rekening had gehouden met het gezonde marktmechanisme in plaats van door het eindeloos stimuleren van de productie van gesubsidieerde overschotten de natuurlijke prijsontwikkeling te verstoren. Ik gaf zelf al eerder in het melkveesubsidieforum het voorbeeld uit mijn jonge jaren: rond 1970 kreeg de boer rond de 55 cent voor een liter melk en bijna alle boeren molken toen minder dan 40 beesten. Het is niet zo moeilijk om uit te rekenen dat de boel dus helemaal scheef gegroeid is en dat er tegenwoordig vér onder de kostprijs geproduceerd wordt. En dat is natuurlijk niet eindeloos vol te houden!

 • no-profile-image

  Boer

  Ik ben eerste generatie boer en heb gewerkt voor wat ik heb.

 • no-profile-image

  Demo

  Kijk het is natuurlijk normaal dat andere sectoren dit moeilijk te pruimen vinden ,bij hen zijn de prijzen ook slecht ,nou heb ik het idee dat door een klein aantal betogers met name uit andere E.U. landen er voor gezorgd hebben dat de E.U dit geld beschikbaar steld neemt niet weg dat er eens flink getimmerd moet worden aan het imago n.a.v melkprijzen want dat is niet de consument zijn schuld, wat moet gebeuren is het hele systeem van de N.M.A moet op de schop zodat de melkfabrieken weer een eerlijke partij worden in de onderhandelingen .

 • no-profile-image

  ..

  Boeren stoor je niet aan zo,n actie van herkauwer ,alle subsidie die de land en tuinbouw krijgt heb je dik en dubbel verdiend want daardoor krijgt de consument een goedkoop stuk eten voorgeschoteld en zeg nou zelf de hele maatschappij hangt van subsidies aan elkaar b.v huursubsidie ,stadswijken, natuur ,stuifzand,vernattings subsidie enz,enz

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Vraag en aanbod word niet bepaald in de EU maar wereldwijd voorheen probeerde Brussel dit nog wat te camoufleren maar nu deze zich steeds meer terug trekt komt de echte markwerking pas om de hoek Aan de vraag kan men weinig doen als die weg valt valt ook de prijs weg Maar aan het aanbod kan men wel wat doen en dat is om te beginnen NIET jaar op jaar over het nationaal quota melken zolang de nederlandse melveehouders zich daar niet aan houden komen ze niet geloofwaardig over

 • no-profile-image

  HJ OLDE rechterschot

  De protesterende melkveehouders hebben ook niet om die steun gevraagd, ze vragen om een ander systeem en dat is hel wat anders.
  SJS heeft er wel vaker last van dat hij de boeren (melkveehouders) niet begrijpt.
  Hij zit er ook niet voor hen, maar hij zit er voor het baantje.
  Een normaal mens wil geen leider zijn van een achteruit boerende club.
  Hulde voor Sita, Gerrit, en de anderen, zij weten tenminste hoe het werkt in het veld en in de wereld.

  HJ Olde Rechterschot
  Heeten.

 • no-profile-image

  Boerin

  Wanneer LTO (Schenk) verder niets te melden heeft, kan hij beter niets zeggen. Als hij zich alleen maar druk maakt om het gedrag van veehouders, zijn ze wel verkeerd bezig. Betalen we daar onze contributie voor, om telkens weer bestraffend te worden toegesproken door de heer Schenk. Verder heb ik van belangbehartiging deze zomer weinig gemerkt.

 • no-profile-image

  toekomstige melkveehouder

  @ boerin Fryslan, waarom zeg je je lidmaatschap dan niet gewoon op bij de LTO.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een uitstekend artikel van Siem Jan Schenk. Hij vertolkt uitstekend het gevoel van vele melkveehouders.

 • no-profile-image

  frans

  het is altijd hetzelfde bij die boeren ze krijgen overal subsidie voor en de gewone man maar betalen aan belasting ,die stinkboeren hebben de grootste huizen en nog maar klagen met 3 mercedesen op de oprijlaan van hun kastelen

 • no-profile-image

  eerlijk

  Ah piet is er ook weer, maar uh denk je ook niet dat het eerder is als 8 jr voor de waarheid boven tafel komt. En die waarheid is dat gewoon doen gek genoeg is. Dus 60 koeien weinig of geen loonwerk dus gewoon zelf maaien inkuilen enz enz ook zelf melken gewoon voeruithalen met een u snijder als ik hier rond nijmegen kijk zie ik veel boeren nu de kostprijs ineens belangrijk is weer zelf op het land. Dan zeggen ze nu ja we moeten wel nu is de rekening ineens te duur van de loonwerker.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Eerlijk thuis,uit de buurt van Nijmegen. U hebt gelijk, waarschijnlijk weten wij het sneller!. Maar ik denk wel dat de zelfverzekerden erg taai zijn, zij hebben de Rabo aan hun kant!!!. Er is toch een gat in de Markt, Fortis zingt toch een toontje lager???... M.vr.groet,piet

 • no-profile-image

  bedankt voor lto

  natuurlijk moeten we af van de slachtofferrol. Er moeten eerlijke prijzen komen ook voor boeren. Kostendekkende melkprijzen.

 • no-profile-image

  NMV

  IK wil heel graag van Schenk af. Ook ik zit niet te wachten op een fooi van 1200 euro per boer. We willen een systeem wat waarde geeft aan ons produkt. Wij willen niet overgeleverd worden aan een overschotmarkt dat door boeren zelf onbewust wordt gecreerd. Dat kan een agrarische sector nooit zelf regelen, dat moet de politiek doen.

 • no-profile-image

  Herkauwer

  Ik vind 'boerenhater' behoorlijk heftig schelden. Temeer omdat ik het mijn leven lang al heb opgenomen voor de boerenstand. Maar het Brusselse Sinterklaas spelen moet maar eens afgelopen zijn. En ik ben echt niet de enige die dat vind.

 • no-profile-image

  Boerin

  Ik ben het helemaal eens met: ben toch niet gek zeker. Schaf alle subsidies en toeslagen af, want ik het heb zo'n idee dat het meer een soort werkverschaffing is.
  Maak een systeem van kostendekkende prijzen, dan is de consument ook tevreden en weet hij wat voedsel echt kost. Hoeft hij van het geld dat nu overblijft niet meer te shoppen, geeft veel rust.

 • no-profile-image

  gli

  Niks stuctuurverbetering en versterking van de cocurrentiekracht! Wat een onzin!!

  Gewoon uitbetalen aan de boeren, zo hoort het en daar is het voor bedoeld. Siem wil de grote ondernemers die blijkbaar een te hoge kostprijs hebben wat extra toeschuiven lijkt mij.
  Ik ben geen boer en geen ondernemer, maar als ik het wel was zou ik zeggen: eerlijk zullen we alles delen (en ik niet meer dan jij!!!)

 • no-profile-image

  trus

  @jacob dat zal dus wel meevallen met dat uitmelken ,waneer je kijkt welke gebouwen en huizen die boeren neerzetten dan heb ik daar nog geen meselijden mee ze kunnen ook de tering naar de nering zetten

 • no-profile-image

  boer

  afschaffen alle subsidies en dat in de hele wereld .Het kan makkelijk zonder Dat zielige gedoe.

 • no-profile-image

  boer

  Boer knap ver weg, liever maandelijks de bank terugbetalen dan mijn familie niet meer recht in de ogen kunnen kijken, omdat je zo nodig ver onder de prijs de boel over moest nemen. Nou snap ik ook wel waarom je knap ver weg zit. Ook de maatschappij pruimt de subsidievreters niet langer, gezien de reacties in de gewone kranten.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zowel Boerin uit Fryslan en Jacob uit Nederland, maken zich grote zorgen en terecht ondanks stijgende melkprijzen, is nog geen echte doorbraak in zicht. De Vraag is nog niet groot genoeg om het Aanbod voor goede prijzen te vermarkten. Wat wij nu meemaken is niet bijzonder hoopgevend. Hoe gaat U daar mee om meneer Siem-jan Schenk???. Geef is een Antwoord???.a.u.b.

 • no-profile-image

  toekomstig melkveehouder

  Olde Rechterschot, heeft helemaal GELIJK!!
  Hij weet teminste wat de EMB/DDB/NMV wil!! en zo te horen heeft schenk er helemaal geen verstand van! ja dat was natuurlijk al VEEL langer duidelijk!
  De LTO (Landbouw Terrorisatie Organisatie) is zo eigenwijs om niet eens het verhaal serieus aan te horen, en zo kinderachtig om ze in het gelijk te stellen. Aan de andere kant is dat ook wel weer logisch, want als het goed gaat met de melkveehouderij/heel de landbouw. dan hoeven de boeren er ook niks bij te doen uit armoede, dat promoot de LTO ook sterk (verbreding). of er is te weinig animo voor de door hun opgezette cursussen HOE STOP IK MIJN BEDRIJF! daar zijn ze ook heel erg in gespecialiseerd! Bij ons op de MAS, is het niveau ook erg laag! Veel lesstoffen komen uit informatie van de LTO, en nooit zie ik iets van een andere organisatie. Hiermee wil ik duidelijk maken dat ze eigenlijk de jongeren op school al aan het hersenspoelen zijn. terwijl er vrijwel niemand weet wat de plannen zijn van de EMB!! Dit vind ik DIEPTRIEST! ze praten net of de boeren die meegeholpen hebben aan de melkstaking, een stel gekken zijn, die hun melk voor hun plezier laten weglopen en dat het allemaal maar overdreven is!! SCHANDALIG!! IK WAARDEER ALLE BEDRIJVEN ZEER ERG DIE MEEGEHOLPEN HEBBEN AAN DE MELKSTAKING!! DIT ZIJN DE BOEREN DIE EEN GOEDE TOEKOMST WILLEN! DAT ZIJN DE VOORUITSTREVENDE BOEREN DIE TEMINSTE VERDER DENKEN!!!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  @De helft stopt snel,welke helft bedoelt U???. Bedoelt u de hardlopers???, die zich dood zullen lopen???. Of bedoelt u de gematigden die zich grondig voor bereiden op de prijzenoorlog die komen zal???. Voor alle duidelijkheid; ik behoor tot de laatste groep!. Over 8 jaar wil ik U graag even Spreken!!!.

 • no-profile-image

  Demo

  Ben geen fan van siem maar hier heeft hij wel een punt maar voor hem dus werk aan de winkel want hij vertegendwoordigd toch die sector

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wat ik op deze site zoek? Oh gewoon: bewijzen voor mijn wetenschappelijke stelling dat ondank 's werelds loon is! En voor je nou weer gaat schelden moet je eerst je doppen eens opentrekken en kijken wat jouw eigen sector zegt. Welterusten!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat is er op tegen dat mensen, in dit geval de melkveehouders op komen voor hun inkomen? Door het vrije markt systeem worden de boeren nog verder uitgebuit, en daar hoef je het toch niet mee eens te zijn! Boeren, of je nu akkerbouwer, tuinder, varkenshouder of melkveehouder bent, lopen alle risico`s. Echter zodra ons product van het erf is, gaat de tussenhandel met de centen lopen. Dus het heeft wat mij betreft niets met zielig van doen, wij willen gewoon een eerlijk deel van datgene, waar wij hard voor werken. Het systeem van vrije markt zal hier ook niet werken omdat hier ieder jaar de lonen flink stijgen door de welbekende cao-onderhandelingen. Dat winnen wij dus nooit qua kostprijs, of men moet hier de loonafspraken ook maar achterwege laten, en ook arbeid over leveren aan de vrije markt! Misschien kunnen wij dan de concurrentie met de wereld wel aan. DDB vroeg niet om geld, maar een eerlijk systeem, waar wij in Nederland ook boer bij kunnen blijven. LTO vraagt wel steeds om geld, dus SJS moet eens in de spiegel kijken.

 • no-profile-image

  Ondernemer

  In de andere sectoren zijn de boeren allang gestopt en de ondernemers overgebleven. Het word tijd dat onder de melkveehouders de boeren ook stoppen.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  he he eindelijk ondernemer, jij hebt de beste reactie tot nu toe!! volkomen gelijk wordt tijd voor een schifting. Kwestie van tijd maar de ondernemers zullen er altijd blijven, hebben die boeren nog niet helemaal door....

 • no-profile-image

  toekomstige melkveehouder

  Als ik hier een enkele reacties lees, dan denk ik dat het een en ander nog niet geheel duidelijk is!! Waarom komt het zuivelbeleid nu verkeert in het nieuws?

  Nou niet door de NMV/DDB/EMB!!! want die willen ENKEL EEN KOSTENDEKKENDE MELKPRIJS, WAAR DE VRAAG OP HET AANBOD WORDT AFGESTEMT!! de LTO is zo eigenwijs om ze VOLLEDIG TEGEN TE WERKEN, en verkondigt de heletijd dat dat ze nu extra geld willen hebben. De EMB streeft voor de lange termijn, niet zoals de LTO die altijd maar in korte termijn denkt!

 • no-profile-image

  s

  het blijft voor sommige BOEREN blijkbaar moeilijk om te accepteren dat ze nu ONDERNEMER zijn. Tuurlijk mag je laten horen dat je het slecht hebt en het oneerlijk vinden dat de handel met de centen gaat lopen maar, als je hier niet tegen kunt bel dan vandaag nog de veehandelaar laat het vee ophalen en doe de deur opslot. Weet je wat pas oneerlijk is.... dat melkveehouders wel geld krijgen en alle andere ondernemers die er waarschijnlijk nog veel slechter voorstaan niks krijgen gewoon omdat een deel van de melkveehouders zo'n grote bek hebben, hele zielige sneue figuurtjes zijn dat. Huilen doe je bij mama en niet bij de politiek. Groetjesss

 • no-profile-image

  huub

  zeg maar gewoon hUUb :D
  Kijk maar wat er in 2007 gebeurde..kostprijs volgt de opbrengstprijs, bij een hoge melkprijs (marktregulering) worden grond voer en mestafzet onbetaalbaar, dat veranderd de situatie niet, 25% doet 't goed, 50% kan zich redden en 25% klaagt dat ze niets verdienen. Dit zal altijd zo blijven!

  De overheid is gebaat bij goedkoop voedsel, geef het volk brood en spelen, de melk/voedselmarkt zal nooit beperkt worden om een paar procent van de beroepsbevolking te helpen.

 • no-profile-image

  stammie

  Helemaal mee eens Huub, DDB EMB systeem zal helemaal niets oplossen want kostprijs zal nog harder stijgen dan de opbrengstprijs bij een gereguleerde markt. Als men nu al 23 cent voor quotum wil betalen wat zal dat dan wel niet zijn als quotum blijft bestaan en melkprijs naar 40 cent gaat. Zou wel een heel mooi systeem zijn voor stoppers moet ik toegeven. En uit onderzoek blijkt dat zo'n 30% van de melkveehouders dat de komende 6 a 7 jaar van plan is te doen. 30%??. oh dat is ook net het aandeel melkveehouders dat lid is van de NMV, Ah, ga ik ze toch eindelijk eens begrijpen!!!!!!

 • no-profile-image

  middelmatig melker

  Een paar maanden terug zou lto ook in nederland om 2cent extra bij de supermarkten gaan vragen ;als dat in belgie wel het geval zou zijn.
  Een paar weken later na een uitspraak(aangespannen door 600 nvv varkensboeren)van de rechter vond lto dat deze ook voor hun leden zou moeten gelden.
  En wie spreekt er over slachtofferrol?ja de lto.
  Doordat deze zichzelf laat slachtofferen willen zij dat vrplaatsen en de melkveesector die onproffesioneel kleine resultaten boekt er voor uit te maken.
  Extra geld van de begroting uit Brussel o.a door de ddb.
  een tijdje eerder de toeslagrechten door onze Gerda toegezegt aan een delegatieNMV.

 • no-profile-image

  belastingbetaler

  Nog effe en melkveehouder wordt een officieel scheldwoord, betekent iets van immer klagende en vragende sukkel.

 • no-profile-image

  Boer

  @toekomstig melkveehouder. Ga zo door. In plaats van achter de meute aan te hollen denk jij in ieder geval zelf nog na.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Meneer Siem-Jan Schenk is in mijn ogen een Boer en Ondernemer. Hij beschikt over geld om zijn bedrijf zo geriefelijk mogelijk te maken. S-J. Schenk heeft ook plezier in zijn werk,ook dat is zichtbaar!!!... Maar in hoeverre Siem-Jan zich kan verplaatsen in de Problematiek van de medemelkveehouders is voor mij zeer onduidelijk,soms vraag ik mij af staat hij met beide voeten op de grond of is van enige zweving sprake?????.....

 • no-profile-image

  Leen

  En Willem, voor de derogatie hebben we het fosfaat ingeleverd! LTO-beleid is het verdedigen niet waard.

 • no-profile-image

  Jacob

  Helaas komen weer ordinaire uitlatingen op de site. Dit verdienen de boeren niet, zij worden simpel weg uitgemolken! Het enige wat voor voedsel moet komen is een regulering van vraag en aanbod. Dit om de producent te garanderen dat hij er een redelijke boterham aan overhoudt en de consument betaalbaar voedsel gegarandeerd kan worden! We praten hier over werken in en met de natuur en levende dieren, die door mensen verzorgt moeten worden in soms zeer moeilijke om standigheden zoals het weer invloed heeft op het werk! Men moet er dag en nacht voor klaar staan! De zorgen bij de gezinnen zijn heel groot!!!!!

 • no-profile-image

  Weidevogelpopulatie

  Er wordt nu wel zo gepraat over bestaande melkveebedrijven, maar strakjes gaan wij helemaal naar de kloten omdat LTO, Agrarisch Natuurversjteer en de gemeente Waterland een nieuw melkveebedrijf willen stichten hier op het historische eiland Marken.Wij weidevogels staan op de Europse Rode Lijst, maar worden straks uitgeroeid door boeren, gemeente, provincie en door LNV die het allemaal tof vind. WAT IS DIT VOOR EEN LAND?

 • no-profile-image

  pieper

  Gert, superheffing betalen is gewoon je eigen schuld. Moet je maar niet teveel melken en zeker niet in deze tijd wanneer er teveel is.

 • no-profile-image

  andre

  de emb hebben helemaal niet gevraagt om meer geld
  maar willen een beter landbouwbeleid waar aanbod en vraag beter op elkaar worden afgestemd
  dat siemjan schenk geen ogenblik onbenut laat om
  de ddb en emb aftebranden
  getuigd van zeer weinig respect en deze man is echt een belangenbehartiger onwaardig
  ik zeg mijn lidmaatschap per direkt op

 • no-profile-image

  hendrik

  die 280 miljoen hoewordt dit verdeeld?
  wat moet je ervoor doen of laten?
  met hoeveel melkveehoudrs zijn we?
  schat dat het deel dat per bedrijf over is een druppel op de bekende plaat zal zijn.

 • no-profile-image

  dat snap ik nog

  Inderdaad vd Zanden als je zelf roept dat men het melkquota niet mag verruimen maar vervolgens zelf keer op keer suiperheffing moet betalen kom je niet meer geloofwaardig over

 • no-profile-image

  bert

  NEDERLANDSEMELKVEEHOUDERIJ MOET AF VAN SIEM-JAN SCHENK

Laad alle reacties (65)

Of registreer je om te kunnen reageren.