Varkenshouderij

Achtergrond 180 x bekeken 5 reacties

Duitse varkensprijs 3 cent lager

De Duitse varkensslachterijen en de Duitse sectororganisatie Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verlagen hun varkensprijzen deze week met 3 cent naar €1,39 per kilo geslacht-gewicht. Zij probeerden een bodem in de markt te leggen door hun prijzen deze week gelijk te houden. Dat is helaas niet gelukt. Het aanbod van vleesvarkens is erg groot. Sommige slachterijen schoven vorige week al varkens door naar deze week. De export van Nederlandse varkens naar het buitenland loopt terug. Oost-Europese vleesbedrijven kopen liever goedkope karkassen dan levende vleesvarkens uit West-Europa. Het transport van levende varkens duurt langer dan het vervoeren van varkensvlees en levert bovendien risico’s van uitval op. West-Europese vleesbedrijven kunnen varkenskarkassen binnen één dag na de bestelling leveren in Oost-Europa. Bovendien betalen Nederlandse slachterijen concurrende prijzen ten opzichte van het buitenland. Daardoor komen Franse vleesvarkens naar Nederland om hier geslacht te worden. De Duitse varkensprijs ligt vandaag 31 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  Een groot slagveld dus, fijne herfst toegewenst!

 • no-profile-image

  john

  varkens doorschuiven is een slechte zaak! die beesten hebben volgende week weer 3 kg meer vlees bij als ze naar de slachterij gaan.... gas op die slachthaken.

 • no-profile-image

  boertje

  Wat een dom gelul, ze kunnen het vlees niet aan de straatstenen kwijt. Vreet het anders zelf op.

 • no-profile-image

  kleintje

  En prettige feestdagen!

 • no-profile-image

  john

  boertje hengelo als ze het vlees aan de straatstenen niet kwijt kunnen waarom zouden ze dan meer vlees maken door de varkens zwaarder te laten worden????? voor een prijsstijging zal toch het aanbod vlees moeten dalen en dat gebuert niet door de varkens langer te laten groeien en zodoende zwaarder te laten worden.

  Dieet voer of versneld varkens slachten is nu de enige manier om uit deze negatieve spiraal te komen. Laat de varkens maar een week in de koeling hangen... uiteindelijk brengen we minder kilo's vlees op de markt en krijgen we weer de kostprijs. In de vermeerdering vind ook nu weer een sanering plaats.... het aanbod aan biggen reguleert zich uiteindelijk gewoon. Alleen de komende 6 maanden komen er nog veel biggen op de markt. Deze zullen niet duur worden dus waarom gaan de varkens niet licht naar het slachthuis? het verlies komt toch bij de fokker terecht doordat er nu een goedekope big opgelegd kan worden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.