Varkenshouderij

Achtergrond 185 x bekeken 2 reacties

Varkensvlees prijshoudend

Ondanks het koude weer gaat varkensvlees volgende week moeizaam prijshoudend van de hand. Vooral varkensribben en –hazen brengen minder geld op. Consumenten eten normaal gesproken minder varkensvlees in januari, omdat zij in december al veel vlees hebben gegeten met de feestdagen aan het eind van het jaar. Daarom bezuinigen zij in januari op de aankopen van vlees. Extreem koud weer kan de dip in de afzet van varkensvlees voorkomen. Dat is dit jaar niet het geval. Mogelijk speelt de kredietcrisis daarbij een rol. Vooral de luxere onderdelen van het varkenskarkas zijn moeilijk te verkopen. Het aanbod van vleesvarkens is voldoende groot in Nederland en Duitsland. Belgische slachterijen hebben daarentegen niet voldoende varkens. Duitse slachterijen willen hun varkensprijzen volgende week verlagen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Silvia

  Ach, Ach de haasjes brengen minder op.
  Laat je niet voor de gek houden, een haasje is 1 % van het hele varken.
  En wat is minder, minder dan in de week voor de kerst, die stijging hebben wij ook niet meegekregen dus nu de daling zeker niet !! of betalen jullie van de twee weken voor kerst nog bij.

 • no-profile-image

  st

  idd, slachterijen willen nu nog wat marge pakken aangezien er de rest van 2009 te weinig varkens zijn? Of hebben slachterijen inmiddels een dusdanig grote macht dat ze zelfs bij tekorten prijzen kunnen drukken...

Of registreer je om te kunnen reageren.