Varkenshouderij

Achtergrond 189 x bekeken 2 reacties

Varkensprijs onveranderd tot lager

De varkensprijs blijft volgende week onveranderd of daalt iets. Dat was vanochtend nog niet geheel duidelijk, omdat de verkoop van varkensvlees nog van start moest gaan. Het aanbod van vleesvarkens is volgende week groot, omdat er in de afgelopen weken enkele slachtdagen uitvielen. Door het koude weer zou de afzet van varkensvlees goed moeten lopen. Na de feestdagen is het echter onzeker hoeveel varkensvlees consumenten gaan kopen. Duitse slachterijen overwegen om hun varkensprijzen voor volgende week te drukken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  guus

  Allé derk , het verlies wordt dan "NOG" groter voor de producent

  Mooie marktvoorspelling voor 1 e week 2009

  THX

 • no-profile-image

  alex

  Isn gaat vandaag gewoon onveranderd. En in reactie daarop wordt het toch al niet te grote varkensaanbod nog kleiner. Vanaf midden volgende week gaan de Duitse slachterijen bellen om varkens en verhoogd de Isn de prijs met 3 tot 5 cent.
  Dit wordt tevens de situati over heel 2009. Te weinig varkens.. Wat de vleeshandel doet is boeit niemand. Het aanbod bepaald de komende tijd de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.