Varkenshouderij

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Varkensprijs niet hoger

De varkensprijs gaat volgende week waarschijnlijk nog niet omhoog. De hele varkenssector zit te wachten op een prijsverhoging, die er de komende weken ongetwijfeld gaat komen. Varkenshouders hebben die prijsverhoging nodig om uit de verliezen te komen. Die prijsverhoging moet wel uit de markt komen.
Varkensvlees levert volgende week niet meer geld op. De varkensnekken worden weliswaar wat duurder, maar de middels leveren weer minder geld op. Alleen een erg krap aanbod van vleesvarkens kan de varkensprijs laten stijgen.
Vleesvarkenshouders die hun dieren aan Vion leveren, mesten hun dieren langer, omdat de gewichtsgrenzen voor de Good Farming-concepten over 2 weken met 2 tot 3 kg omhoog gaan. Zo stijgt de kortingsvrije grens voor Good Farming Global naar 84 tot 108 kg. Voor Good Farming Retail stijgt de grens naar 86 tot 108 kg. Voor Good Farming Welfare wordt het nieuwe traject 84 tot 103 kg. Daardoor moeten de vleesvarkens zo’n 10 dagen langer liggen in de stallen om het ideale slachtgewicht te halen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    wilhelmina

    Ik stond vandaag in de winkel......van een slagerij.....kom ik bijna nooit,en ik stond met tranen in mijn ogen.....8 euro voor het gehakt,9 euro voor de worst,per kg,en wij....wij krijgen 1 euro per kg.Laat staan de andere bedragen van het vlees,hier word ik nu echt stil van.Hoe is het mogelijk!!Moet vanuit de markt komen?? Maar mensen toch,het vlees in de winkels goedkoper maken,er zit genoeg winst op,en ik denk dat de mensen vanzelf meer varkensvlees gaan eten.Maar ik zal nu wel te makkelijk denken,te kort door de bocht denken,want als je verweg denkt en moeilijk denkt,dan heb je het gemaakt in de maatschappij.Daar wil men geld aan geven.Domme boeren?,nee die uitdrukking telt al LANG niet meer!!,alleen willen jullie ons graag dom houden,is het niet? Sorry,die tijd is geweest!

Of registreer je om te kunnen reageren.