Varkenshouderij

Achtergrond 180 x bekeken 2 reacties

Geen verhoging Duitse varkensprijs

De Duitse varkensslachterijen en de Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN houden hun varkensprijzen voor volgende week onveranderd op € 1,36 per kg geslacht-gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is weliswaar niet groot, maar de afzet van varkensvlees loopt desondanks ook niet beter. De onveranderde Duitse varkensprijs is een forse tegenvaller voor de varkenshouders. Zij hoopten op een stijging van de varkensprijs om uit de verliezen te komen. Daarop moeten zij nu nog even wachten. De varkensprijs gaat waarschijnlijk wel omhoog in de komende weken, als er tenminste geen nieuwe tegenvallers komen. Vorig jaar steeg de varkensprijs in de week van 11 tot en met 15 februari. De Duitse varkensprijs ligt volgende week 4 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vette big

  Als ik in diverse media lees, dat de duitse export van varkensvlees voor een belangrijk deel in rusland plaatsvind, zie ik het somber in. De roebel devalueerd nog elke week !!!
  De prijsstijging moet dan komen uit het mogelijk krappe aanbod. Maar vorig jaar was al geen topjaar voor de slachterijen, dus of ze bereid zijn om achter de varkens aan te jagen..... we zullen het zien. Misschien ben ik gewoon te negatief

 • no-profile-image

  gerritsen

  De fokkers en mesters vinden het fijn om voor niets te werken.
  Het rendement van de slachterijen, is mits zij het vlees ook verwerken al een stuk beter.
  Maar dan komen we bij de graaicultuur, supermarkten en niet te vergeten de keurslagers, welke met een bruto marche van 100% geen genoegen nemen.
  Want het tweede huis, de boot, de extra auto enz. moeten natuurlijk ook betaald worden.

  Wie zijn er nu gek?,
  Degene die alles doen om hun product zo goed mogelijk verzorgen en er in wezen niets voor krijgen.
  Of deze laatste profiteurs, c.q. uitvreters, met steeds minder omzet steeds meer winst.

Of registreer je om te kunnen reageren.