Varkenshouderij

Achtergrond 68 x bekeken 2 reacties

Techniek uit de ruimte regelt vocht in ham uit ruimte

Ruimtevaarttechnieken moeten ervoor zorgen dat Spaanse ham beter blijft. Dat maakt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA bekend.

Geavanceerde technologie moet het vochtgehalte in het vlees meten en regelen. Zo kan de ham het begeerde Spaanse keurmerk ’jamon’ houden.

De techniek is al langer in gebruik om het vocht te reguleren in het lichaam van astronauten in de ruimte. Een soort stroomstootjes detecteren de weerstand in ham of in het lichaam van de astronauten. Die weerstand wijst op de hoeveelheid vocht en de richting waar het heen stroomt.

Ook de prijs van jamon kan zo lager gehouden worden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    piet

    nu nog keer verbreden met echte kosmische energie en kom misschien nog goed .
    groeten piet

  • no-profile-image

    Antoine van de Kruijs

    Het is toch niet te geloven wat ze allemaal met voedsel uithalen, om de consument te winnen; zonder dat de consument weet wat er met zijn voedsel allemaal is uitgevoerd. Ja, ja, als we nou eens wat Viagra in de eieren spuiten, verdienen deze ook weer de titel "potentiepatroon".

Of registreer je om te kunnen reageren.